1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. 4 bin yolculuk gemi İzmir’e geliyor
4 bin yolculuk gemi İzmir’e geliyor

4 bin yolculuk gemi İzmir’e geliyor

Mısır’da Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek rejimine karşı isyanla yaşanan karışıklıklar yüzünden 4 bin kişilik Splendida gemisi bu ülkeye gitmekten vazgeçti.

A+A-

Mısır’da Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek rejimine karşı isyanla yaşanan karışıklıklar yüzünden 4 bin kişilik Splendida gemisi bu ülkeye gitmekten vazgeçti.

MISIR’da Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek rejimine karşı isyanla gelen karışıklıklar yüzünden 4 bin kişilik MSC Cruises Splendida gemisinin rotası İskenderiye yerine İzmir oldu.

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, son aldığı bilgilere göre, dünyanın en büyük kruvaziyer firmalarından olan MSC’nin Splendida gemisinin İzmir’e geleceğini açıkladı. Swarovski taşlarla süslü merdivenleriyle ünlü olan Splendida, yolcu kapasitesiyle de daha önce İzmir’e gelen 3 binlik gemilerin rekorunu da kırmış olacak.

Para da dönecek
Demirtaş, 31 Ocak 2011 günü İskenderiye’ye gidecek olan geminin rotasını İzmir’e çevirdiğini kaydetti, “Şu ana kadar gelenler hep 3 bin yolcu kapasiteliydi. Bu tek seferlik bir değişim gibi görünse dahi bundan sonra da bu seferlerin buraya dönmesi olası gözüküyor. Çünkü Türkiye, sadece gemilerin rotasının döndüğü değil aynı zamanda yatırımcıların da, paranın da, sermayenin de rotasının döndüğü bir ülke olma şansını yakalamış durumda” diye konuştu.

Turist sayısı artar
Demirtaş, birlik ve beraberliğin başarıyı da getirdiğini ifade ederek, “Bu durum İzmir açısından başta kruvaziyer turizmi olmak üzere turizm için de geçerli. Biz 2011 yılında 500 bin turistin geleceğini öngörmüştük. Şimdi hedef 510 bine yükseldi. Bu yıl hedefin çok daha üstünde bir rakamla karşı karşıya geleceğiz. İstanbul ve diğer limanlarda da kruvaziyer açısından artış olacak. Dünya turizmi küçülürken Türkiye turizmi belki yüzde 20 artacak” dedi.

Demirtaş, diğer yandan olayların üzücü olduğuna da işaret ederek, “Türkiye’nin turizmi tabii ki hiçbir zaman istemeyiz, hepsi bizim dost ve kardeş ülkemiz. Onlardaki karışıklıktan dolayı biz burada fırsat yakalamış gibi yorumlamayalım olayı. Ama bu bir gerçek ki Türkiye’ni bu yıl turizmi biraz daha iyi olacak” değerlendirmesini yaptı.

Hürriyet

Bu haber toplam 884 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.