1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. 5 bin öğrenci sahilleri temizledi
5 bin öğrenci sahilleri temizledi

5 bin öğrenci sahilleri temizledi

Alanya Kaymakamı başlattığı çevre temizliğinde beş bin öğrenci ile birlikte sahilde çöp toplayarak örnek bir hareket sergiledi.

A+A-

Alanya Kaymakamı başlattığı çevre temizliğinde beş bin öğrenci ile birlikte sahilde çöp toplayarak örnek bir hareket sergiledi. Alanya Kaymakamlığı’nın yağmur suları nedeniyle biriken çöplere dikkat çekmek amacıyla düzenlediği kampanya kapsamında ilçe genelindeki 5 bin öğrenci eş zamanlı olarak sahilleri temizledi.

Kampanyaya katılan Kaymakam Doğan da öğrencilerle birlikte Begonvil Plajı’nı temizledi. Kampanya kapsamında Okurcalar Beldesi’nden Demirtaş Beldesi’ne kadar uzanan sahil şeridini temizleme çalışması saat 13.00’te başladı. Sahillerin boydan boya temizlendiği ilçe genelindeki 26 noktadaki çalışmaya 5 bin ilköğretim son sınıf ve lise öğrencisi katıldı. Öğrenciler eş zamanlı olarak sahillerde temizlik yaptı. Temizlik öncesi öğrencilere eldiven ve şapka dağıtıldı. Temizlik çalışmasına belediye görevlileri ile sivil toplum kuruluşları da katıldı. Temizlik çalışmasına katılan Kaymakam Doğan da öğrencilerle birlikte Begonvil Plajı’nda çöp topladı. Sahillerde biriken çöplerin kötü bir görünüm oluşturduğunu söyleyen Doğan, “Amacımız çocuklarda çevre bilincini oluşturmaktır. Alanya’da 26 noktada aynı anda temizlik çalışmalarına başladık. Sahillerin bu halini gören çocuklarımızın, çevre temizliğine karşı daha duyarlı olacaklarına inanıyorum.” dedi. Hasan Çolak İlköğretim Okulu Öğrencisi Mehmet Akın Göktaş, sahili severek temizlediklerini söyledi. Göktaş, Kaymakam Doğan’ın başlatmış olduğu çevre bilinci ile ilgili yapılan temizlik nedeniyle sahilde bir tek çöp bırakmayacaklarını söyledi.

Haber50

Bu haber toplam 1404 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.