1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 5. TYBA Yacht Charter Show Fethiye Göcek'te Açıldı
5. TYBA Yacht Charter Show Fethiye Göcek'te Açıldı

5. TYBA Yacht Charter Show Fethiye Göcek'te Açıldı

Göcek’te Tüm Yat İşletmecileri, Yatırımcıları, Broker ve Acenteleri Derneği (TYBA) ile D-Marin Göcek Marina işbirliğinde düzenlenen "5. TYBA Yacht Charter Show D-Marin Göcek" başladı.

A+A-

Lüks tekneler sergilenerek, yerli ve yabancı acentelere tanıtılıyor. Fethiye’nin Göcek Mahallesinde denizcilik sektörüne yeni soluklar kazandırmak amacı ile "5. TYBA Yacht Charter Show D-Marin Göcek" fuarı başladı. Ege ve Akdeniz’in deniz turizmini canlandırmak ve deniz yat turizmini öne çıkarmak için önemli organizasyonlarından kabul edilen etkinliğe farklı boylarda 52 lüks tekne katılıyor. Uluslararası yat kiralama firmalarının ve Türk firmalarının, yerli ve yabancı tekneyle bir araya gelerek oluşturulan fuarda, farklı su sporlarında kullanılan teknolojik aletlerde yer aldı.

Fuarın açılış törenine Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı İlkay Tugay, Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç, TYBA Başkanı Güneş Aysun, D Marin Genel Müdürü Bora Ergezgin, TYBA Başkan Yardımcısı ve Yacht Charter Show Komitesi Başkanı Serhan Cengiz, Fethiye ve Göcek liman başkanları, sahil güvenlik komutanı ile yerli ve yabancı misafirler, gazeteciler katıldı.
 

TYBA Başkanı Güneş Aysun, yat turizmini geliştirerek ülke ekonomisine katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

“Yabancı bayraklı teknelere ev sahipliği yapıyoruz”
D Marin Genel Müdürü Bora Ergezgin, “Beşincisi düzenlenen TYBA Show'un kapılarını üçüncü kez Göcek'te sizlerle açmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz Türk deniz turizm filosunun teknelerinin sergilenmesiyle birlikte farklı ülkelerden gelen brokırlarla beraber yabancı bayraklı teknelere ve mürettebatlarına ev sahipliği yapıyoruz. Bu projede emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

TYBA Başkan Yardımcısı ve Yacht Charter Show Komitesi Başkanı Serhan Cengiz ise etkinlikte Türkiye'nin turkuaz kıyıları ve komşu sularda faaliyet gösteren seçkin yatların sergilendiğini dile getirdi. Beş gün sürecek etkinlikle ilgili bilgi veren Cengiz, katılımcılara teşekkür etti.

“Türkiye Turizminin Tanıtımına Katıda Bulunuyoruz”
Tüm Yat İşletmecileri Yatırımcıları Broker ve Acenteleri Derneği'nin (TYBA) kurulması ve gelişim sürecini anlatan TYBA Başkanı Güneş Aysun, "Bildiğiniz gibi TYBA yani tam adıyla Tüm Yat İşletmecileri Yatırım Broker ve Acentaları Derneği 2017 yılında kuruldu. Muğla Bodrum merkezli olarak kuruldu. Bugün İstanbul, Antalya ve İzmir temsilcilikleri 98 kurumsal üyesi ve 600'e yakın ticari tekniği bünyesinde bulunduran bir birlik haline geldi. Bizler TYBA üyeleri olarak aynı zamanda hepimiz Deniz Ticaret Odası'nın üyesiyiz. Ağırlıklı olarak yat kiralama, işletme, alım satım ve acente hizmetleri veriyoruz. Bu şekilde üyeleri ve ciddi bir seçim süreciyle üyemizde bulunduruyoruz ve özellikle Türkiye'deki deniz turizminin, yat turizminin gelişmesi için çalışmalarda bulunuyoruz. Ticari yat sektöründeki farklı taraflar arasındaki iletişim ve işbirliğini arttırarak aynı zamanda sektörümüzün sorunlarını ve bunların çözümleri hakkındaki düşüncelerimizi gerek diğer STK'lar gerekse ilgili devlet kurumları nezdinde anlatarak gerekse yurt dışında ilgili mercilerde anlatarak Türkiye'deki ticari yatçılığı geliştirmeye amaçlıyoruz.

Güvenli bir yat tatili için çarter kontratımızı hayata geçirdik. Personel eğitimi, uluslararası tanıtım konularında çalışıyoruz. Kaçak çarterı yani nitelikli olmayan teknelerin, ticari olmayan teknelerin yaptıkları faaliyetlere karşı tüketicileri bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Yurt dışında özellikle bizim gittiğimiz Yunanistan'da bulunan teknelerimizin karşılaşabileceği konular üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Oradaki makamlar nezdinde başvurularımız oluyor. Pazarlama Türk yat turizminin gelişmesi için tabii ki en önemli pazarlama ayağında da gerek yaptığımız bu etkinlik gerekse yurt içi ve yurt dışı fuarlarda bulunarak kendi sahil şeritimizi yatlarımızı ve çarter filomuzu daha iyi tanıtmak istiyoruz.

Bu sene beşinci şovumuz, üçüncü defa Göcek'te D-Marinin ev sahipliğindeyiz. Ev sahiplerimiz olan D-Marin Göcek yönetimini bizlere her zaman gösterdikleri yapıcı yaklaşım ve konukseverlikleri için özellikle Marina Müdürümüz Bora Bey'e, D-Marin, Ticari İşler Direktörü Sinan Bey'e, Türkiye Operasyon Müdürü Can Bey'e de derneğim adına teşekkürlerimi sunmak isterim.” diye konuştu.

"Fethiye ve Göcek bir çekim gücü haline geldi"
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, 'Bizler her zaman şunu söylüyoruz ilgili kurumların özellikle bakanlığın bu bölgede yapacak olduğu bütün çalışmalarda yerel dinamiklere önem vermesini istiyoruz. özellikle belediyemizin dikkate alınması sadece sözde toplantılar değil, eylemlerde sonuç verebilecek birçok toplantılarda bunların altına bizlerin de imza atılması gerektiğine inanıyorum. İşte biz burada yerelde birçok odalarımız ve derneklerimizle birlikte beraber hareket ediyoruz. Onlarla birlikte ortak akılla birlikte Fethiye'de neler yapabileceğimizi hep beraber oturuyoruz paydaşlarımızla birlikte karar veriyoruz ve ülkemizin çeşitli noktalarında ve yurt dışında da tanıtımların hepsinde bütün buradaki paydaşlarımızla birlikte orada yer alıyoruz ki bölgemizin tanıtımını yapmak çok daha değerli bir hale getirebilmek için.

Bugünkü etkinlikte de TYBA'a Yönetim Kurulu Başkanına ve değerli Yönetim Kurulu üyelerine ben bu katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum ve çok önemsiyorum. İşte burada birçok brokeri kendileri uçaklar tuttular, buraya getiriyorlar ve buradaki turizme katkı sunabilmek adına buradaki ticaretin canlanabilmesi de bölgemizin tanıtım adına güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Ondan dolayı da tekrardan kendilerine ben teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

tyba-baskani-gunes-aysun.jpg

alim-karaca-fethiye-belediye-baskani.jpg

d-marin-genel-muduru-bora-ergezgin.jpg

aw196330-03.jpg

 

aw196330-05.jpg

aw196330-06.jpg

img06348.jpg

img06426.JPG

img06434.jpg

img06436.jpg

img06473.JPG

aw196330-07.jpg

Vira Haber 

Bu haber toplam 732 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.