1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 56 yıllık acı,Üsküdar
56 yıllık acı,Üsküdar

56 yıllık acı,Üsküdar

1 Mart 1958 günü İzmit Körfezi’nde batan Üsküdar yolcu gemisinde yaşamlarını yitiren deniz şehitlerimiz, büyük acının 56 ncı yıldönümünde bir kez daha anıldı.

A+A-

1 Mart 1958 günü İzmit Körfezi’nde batan Üsküdar yolcu gemisinde yaşamlarını yitiren deniz şehitlerimiz, büyük acının 56 ncı yıldönümünde bir kez daha anıldı. İzmit’teki anma törenleri bu deniz kazasında öğrencilerinden önemli kayıplar veren İzmit Lisesi ve İstin Endüstri Meslek Lisesi’nde yapıldı.

İzmit Lisesi' bahçesindeki törene İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, KYÖD Başkanı Haşmet Belen, ÇYDD İzmit Şubesi Başkanı Gülşen Müstecaplıoğlu, İzmit Lisesi Müdürü Orhan Duran, İZLİDER Başkanı Emine Öcal ve yöneticiler ile öğrenciler katıldı. Kapasitesinin üzerinde yolcunun alındığı Üsküdar’da resmi rakamlara göre 392, rivayete göre de 450 civarında kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Emine Öcal, “Yakınlarını geriye versin diye birçok insan Körfez kıyısında günler boyu beklediler. Ne yazık ki deniz bazılarını geri vermedi. İzlider olarak oluşturduğumuz ormanda onlar adına birer fidan diktik. Önümüzdeki günlerde de isimlerinin yazılı olduğu anıtı açacağız” dedi.

BABASI VE ABLASINI KAYBETTİ


İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da, facianın yaşandığı günlerden bu güne kadar Türkiye’nin kendi gemisini ve uçağını yapan bir ülke haline geldiğini söyleyerek kazada yaşamını kaybedenlerin unutulmamasını istedi. Üsküdar deniz kazasında babası Şadan Dinçer, 13 yaşındaki ablası Zeynep Dinçer ve evlatlıkları olan Emine Gümüş'ü kaybeden, annesi Ceyhan Dinçer kurtulan Nuray Büyükarman da törene katıldı. Kazada ve kurtarma çalışmaları sırasında büyük ihmallerin yaşandığını söyleyen Büyükarman, yaşananlardan ders alınması gerektiğini ifade etti.

KÖRFEZ’E ÇELENK


İzmit Lisesi’ndeki törenin ardından İzmit Marina İskelesi’nin önünde tören düzelendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak’ın da katıldığı törende duygusal dakikalar yaşandı. İzmit Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri törene ellerindeki hayatını kaybeden öğrencilerin fotoğrafları ile katıldı. Vapur faciasında hayatını kaybedenlerin anısına denize 3 adet çelenk atıldı. DSP Kocaeli örgütü üyeleri ise alternatif anma gerçekleştirdi. DSP İl Başkanı Hüseyin Tuluç, İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım, Büyükşehir Adayı Selman Gürpınar, Çayırova Belediye Başkan Adayı Ufuk Bağan, ÇEKÜL Vakfı Temsilcisi Numan Gülşah, DSP eski İl Başkanı Yakup Kalmuk ve çok sayıda partili teknelerin olduğu bölümde denize çelenk bıraktı.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1118 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.