1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. 60 saat boyunca batan gemide hayatta kaldı
60 saat boyunca batan gemide hayatta kaldı

60 saat boyunca batan gemide hayatta kaldı

Nijeryalı denizci Harrison Okene 12 kişilik mürettebatı ile batan gemide 3 gün boyunca mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başardı.

A+A-

26 Mayıs 2013 tarihinde, Nijerya kıyılarında bir gemi 12 kişilik mürettebatı ile battı. Geminin battığı esnada tuvalette bulunan, geminin aşçısı Harrison Okene dışarı çıkamadı ve devrilen römorkörün içinde küçük bir hava boşluğunda sıkışıp kaldı. Tam 30 metre derinlikte 3 gün boyunca hayatta kalmayı başaran Harrison, cesetleri çıkarmak için gelen bir dalgıç tarafından kurtarıldı. Dalgıçlar Okene'ni 100 feet su altı bir kabin içinde buldu.

 Harrison Okene yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Çevremdeki her yer sadece siyahtı ve gürültülüydü, ağlıyordum ve dua ediyordum.Çok korkmuştum, öleceğim karıma ne olacak, annem ve sevdiğim herkesi bir daha asla göremeyeceğim diye düşündüm. Sürekli dua ediyordum. Çok acıkmış, susamış ve üşümüştüm. Sadece bir çeşit ışık görmeye dua ediyordum.

60 saat sonra güvertede çekiç sesi duydum suya doğru gittim ve dalgıca dokundum, dalgıç korkudan titredi geri adım attım ve elini tuttum.

Harrison Okene 4 yıl sonra bile hala kabuslar gördüğünü ve bir daha asla denize dönmeyeceğine dair yemin ettiğini söylüyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 4591 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.