1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. 7. LEN Kupası Kupası açık deniz yüzme yarışları İstanbul'da
7. LEN Kupası Kupası açık deniz yüzme yarışları İstanbul'da

7. LEN Kupası Kupası açık deniz yüzme yarışları İstanbul'da

17. LEN (Avrupa Yüzme Birliği) Kupası Açık Deniz Yüzme Yarışları'nın üçüncü ayağı yarın İstanbul'da yapılacak.

A+A-

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkısıyla Yedikule koyunda oluşturulan dörtgen parkurda düzenlenecek  5 kilometrelik yarışlara, Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Fransa, İsrail, İtalya, Portekiz, Polonya, Macaristan, Rusya ve İsviçre'den 15 yaş üzeri, 30'u kadın toplam 63 sporcu katılacak.

 

Beş ayak ve bir finalden oluşan LEN Kupası'nda 10 kilometrelik ilk iki yarış nisan ayında İsrail'in Eilat, haziranda ise Macaristan'ın Balaton kentlerinde yapıldı. İstanbul'da düzenlenecek 5 kilometrelik üçüncü ayak sonrasında ağustos ayında 10 kilometrelik dördüncü yarış Hollanda'nın Hoorn,  7,5 kilometrelik beşinci yarış  ise İspanya'nın Navia şehirlerinde düzenlenecek.

 

LEN  Kupası'nda 2014 sezonu, eylül ayında iki gün sürecek ve İtalya'nın  Castellabate kentinde yapılacak 10 ve 5 kilometrelik iki yarışla tamamlanacak.

 

Yüzücülerin sezon sonundaki genel sıralamasını, en az üç ayakta ve finalde elde ettiği puanlar belirleyecek. Ayak yarışlarında puanların eşit olması durumunda ise finaldeki puanı daha yüksek olan sporcu rakibini geride bırakacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2958 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.