1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. AB üyesi olmayan balıkçı ülkelerde balıkçılık sübvansiyonları
AB üyesi olmayan balıkçı ülkelerde balıkçılık sübvansiyonları

AB üyesi olmayan balıkçı ülkelerde balıkçılık sübvansiyonları

Avrupa Komisyonu için yapılan yeni bir araştırma, dünyanın başlıca balıkçı ülkeleri olan Japonya, Güney Kore, Tayvan, Çin, Rusya ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki balıkçılık sübvansiyonlarına dair verileri ve bilgileri bir araya getiriyor.

A+A-

Araştırma; Çin, Tayvan, Japonya, ABD ve Güney Kore’de sübvansiyonların balık avcılığında önemli bir rol oynadığını, su ürünleri yetiştiriciliği sübvansiyonlarının ise Rusya ve Çin’de en yüksek seviyede olduğunu ortaya koyuyor. En büyük sübvansiyonlar; araştırmaya, altyapıya, yakıta (Çin) ve sigortaya (Japonya) ayrılıyor.

AB, denizlerin korunması ve sürdürülebilir şekilde kullanılması için dünyaya çağrıda bulunan Birleşmiş Milletler’in 14. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi doğrultusunda, sürdürülebilir olmayan balık avcılığına yol açan zararlı balıkçılık sübvansiyonlarını yasaklamak için baskı yapıyor.

En zararlı iki sübvansiyon tipi, filoların balık avlama kapasitesini artıran sübvansiyonlar ile yasadışı balıkçılık faaliyetlerinde bulunan balıkçılara verilen sübvansiyonlar. AB, bu tip yardımlara son verilmesi amacıyla Dünya Ticaret Örgütü içerisindeki görüşmelerin yeniden başlatılmasını önerdi.

Kaynak: Avrupa Komisyonu

Bu haber toplam 7508 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.