1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. ABB’nin yeni test laboratuvarı, müşterilerin tercihlerine yardımcı oluyor
ABB’nin yeni test laboratuvarı, müşterilerin tercihlerine yardımcı oluyor

ABB’nin yeni test laboratuvarı, müşterilerin tercihlerine yardımcı oluyor

ABB, Finlandiya’nın Helsinki fabrikasında, müşterilerin yeni sürücülerini test edileceği bir laboratuvar açtı.

A+A-

ABB’nin yeni sürücü test laboratuvarı sayesinde müşteriler, yeni nesil ABB sürücüleriyle çalışan kendi motorlarının özelliklerini değerlendirebiliyor. Tesis bünyesine sürücü/motor dinamik performansı, yük kapasitesi ve verime yönelik ölçümler için bağımsız ekipmanlar katarak müşterilerin uygulamaları için en uygun sürücü sistemini bulmalarına yardımcı olmalarını sağlıyor. Maliyetleri, ekipman boyutunu ve enerji tüketimini azaltıyor.

Test laboratuvarı temel olarak makine yapım endüstrilerindeki teknoloji şirketleri ve sistem entegratörleri gibi ABB ortaklarının ve müşterilerin fazla hacimde sürücülerine yönelik olarak geliştirilen oldukça yeni bir konsepttir. Yeni bir ABB ürününü seri üretime almadan önce müşterilerin çeşitli motor/sürücü kombinasyonlarını kolay ve güvenli bir şekilde test etmesini sağlar.

ABB’nin Sürücüler ve Kontrol İş Birimi Genel Müdürü Morten Wierod şöyle açıklıyor: “Bu yatırım gerçekten de ideal sürücü/motor kombinasyonunu oluşturma sürecini destekliyor ve müşterilerin ekipmanlarını minimum eforla 400 kW’a kadar test edebilmelerini sağlayarak onları uygulamaları için en iyi seçimin ABB’nin çözümü olduğuna ikna edebileceğimizi gösteriyor.”

ABB’nin küresel sürücü işletmesi aynı zamanda yerel destek sağlayan Amerika, Çin ve Hindistan ülkelerinde de müşteri laboratuvarlarına sahip. Morten Wierod sözlerine şöyle devam etti: “Helsinki’deki yeni laboratuvar, dünyanın dört bir yanındaki en büyük talepli müşterilerimizi desteklediğimiz iş birimimizin harikalar yarattığı bir merkez niteliğinde. Bu laboratuvarların temel avantajı ise küresel bir zincirde bağlanmaları ve böylelikle müşterilerin en uygun ABB biriminden en iyi desteği almalarını sağlamalarıdır.”

Yeni tesise yatırım yapma kararı, ABB’nin 2011’de açılan ve vinç uygulamalarına yönelik olan başarılı müşteri laboratuvarına dayalı olarak verildi. Helsinki’deki sürücü fabrikasında bulunan bu tesis, ABB’nin vinçlerdeki sürücü uyumluluğunun orijinal malzeme üreticisi tarafından gerçek uygulama koşullarına uygun olan simüle edilmiş bir ortamda test edilmesini sağlıyor. Laboratuvar, ABB’nin bu sektördeki işlerinin büyümesinde önemli bir rol oynamış ve daha fazla uygulama alanını kapsamak adına test kapasitesinin arttırılması amacıyla yenilenmiştir.

Morten Wierod müşterilerden gelen talebin giderek arttığının farkında; ABB de müşterileri kendi tesislerine getirerek onlara daha da iyi  hizmet ve uygulama bilgisi sunmak istiyor. Wierod: “Kendimizi müşterilerimize adadık ve bu tesislere yatırım yaparak onlara uygulamalarında en doğru özelliklere ve performansa ulaşmaları konusunda yardımcı olmak istiyoruz. Müşterilerin kendi ekipmanlarını bizim sürücülerimizle birlikte test ettiğimizde, ABB’nin ortaklarımıza ve müşterilerimize günlük işlerinde gereken desteği gerçekten de sunabileceğinden emin olmalarını sağlıyoruz.”

ABB, sürücü üretiminde lider konumda olup dünyanın dört bir yanındaki tüm uygulama ve endüstriler için sürücü ve yazılım araçları tedarik ediyor. ABB’nin sürücü işletmesi sayesinde 80’den fazla ülkede 6.000’den fazla insanın istihdamı sağlanmaktadır.

ABB kamu, sanayi, ulaşım ve altyapı alanındaki müşterilerinin performansını artırırken, çevre etkilerini azaltmalarını mümkün kılan güç ve otomasyon alanında küresel bir teknoloji lideridir. ABB Grup şirketleri 100 kadar ülkede yaklaşık 135.000 çalışanı ile faaliyet göstermektedir.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2083 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.