1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. ABD'de buzul çağı! Okyanus bile dondu
ABD'de buzul çağı! Okyanus bile dondu

ABD'de buzul çağı! Okyanus bile dondu

Adeta buzul çağını yaşayan  ABD'de okyanus bile dondu. Massachusetts eyaletindeki Old Silver Plajı'nda çekilen görüntülerde, okyanusun bir kısmının donduğu kaydedildi. Atlantik okyanusunun son 80 yılda üçüncü kez donduğu belirtiliyor.

A+A-

ABD'nin Massachusetts eyaletinde Atlantik okyanusu kıyıları dondu. Son yılların en soğuk kışını yaşayan ABD'de çekilen fotoğraflar havanın etkilerini gösteriyor. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde dondurucu soğuk sınır tanımıyor. Etkili soğuk nedeniyle Atlantik Okyanusu kıyıları bile buz tuttu. Dondurucu soğukların etkisini sürdürdüğü ABD'de okyanus bile dondu.

Massachusetts eyaletindeki Old Silver Plajı'nda çekilen görüntülerde, okyanusun bir kısmının donduğu kaydedildi. Sıcaklığın eksi 20 derece olarak ölçüldüğü bölgede çekilen görüntülerde, insanların donan okyanusun üzerinde yürüdüğü görülüyor. İnsansız hava aracı aracılığıyla kaydedilen görüntülerde ise donan alanın büyüklüğü gözler önüne serildi. Atlantik okyanusunun son 80 yılda üçüncü kez donduğu belirtiliyor.

"Soğuk hava bombası" olarak bilinen "Bombogenesis", ABD'nin özellikle kuzeydoğusu karla kaplandı. ABD’nin New York kenti, Pensilvanya ve New Jersey eyaletlerinde fırtınanın merkezi basıncı, 24 saat içerisinde 53 milibar düştü.

22 KİŞİ ÖLDÜ

Yetkililer, Richmond ve Virginia başta olmak üzere doğu kıyısında aşırı soğuklar nedeniyle 22 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. ABD Ulusal Hava Servisi, tarafından "Dondurucu hava kütlesi ve rüzgarlar bu hafta sonu ABD’nin doğusu üzerinde etkisini sürdürecek" açıklaması yapıldı.

ELEKTRİK SIKINTISI DA YAŞANIYOR

Minneapolis’de de hava sıcaklığı -25 dereceye ulaşırken, tüm eyaletler soğuklarla başa çıkmaya çalışıyor.

Beklenmedik şekilde Teksas’ta kar yağışına neden olan fırtına, etkili olduğu bölgelerde elektrik kesintileri ve kazalara da yol açtı. Virginia ve Kuzey Carolina eyaletlerinde 40 bin kişiye elektrik verilemediği belirtildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 5616 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.