1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. AB'den Yunanistan'a caretta suçlaması
AB'den Yunanistan'a caretta suçlaması

AB'den Yunanistan'a caretta suçlaması

Yunanistan bir kez daha caretta carettalar yüzünden Avrupa Mahkemesi’nin sanık sandalyesine oturdu.

A+A-

Yunanistan, koruma altındaki caretta caretta deniz kaplumbağalarının Kiparissiakos körfezinde yumurtladığı bölgeleri korumak için gerekli önlemleri almamakla suçlanıyor

Çevre Bakanlığı ilgili bölgeyi ulusal parka dönüştürmeyi başaramayınca Yunanistan sanık sandalyesine oturmak zorunda kaldı.

Olay 2011 yılına dayanıyor. Bir yerli şirket sahil boyundaki araziye konut dikmek için kumlar arasında kaçak bir yol açınca, olay kısa sürede Avrupa Komisyonu’na gitti. Komisyon, 2012’de Yunanistan’a gerekçeli rapor gönderince, Yunanistan da bölgenin korunması için önlem alma sözü verdi ve cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkana kadar bölgedeki inşat çalışmalarını ve izinlerini durdurdu.

Ancak 2014 yılında Danıştay’a sunulan kararname beklentileri karşılayacak cinsten değildi. Zira bölgenin hafif kısıtlamalarla “bölgesel park” olarak tanımlanmasını öneriyordu. 2015 yılında Danıştay duruma itiraz etti ve kararnamenin değiştirilmesini talep etti. Ancak Çevre Bakanlığı ilgili süreci zamanında tamamlayamayınca olay Avrupa Mahkemesi’ne kadar vardı.

Yunanistan’ın mahkum edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bölge siyasetçileri ve milletvekilleri Kiparissiakos körfezinin “ulusal park” olarak tanımlanmasının bölgenin kalkınması açısından felaket olacağını düşünüyorlar.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1731 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.