1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Abhazya’da 2 Türk balıkçı teknesi bağlandı
Abhazya’da 2 Türk balıkçı teknesi bağlandı

Abhazya’da 2 Türk balıkçı teknesi bağlandı

Abhazya deniz sularında balık avlayan ve usule uygun olmayan şekilde avlanma yapan ve trol avlanma olarak bilinen avlanma yönteminin kullanılması sebebiyle 2 adet Türk balıkçı teknesi bağlandı.

A+A-

Karadeniz'in Türkiye sahillerindeki balığın Abhazya, Gürcistan ve Rusya'ya kaçmasından sonra balık avını Abhazya deniz sularında sürdüren Türk balıkçılara ceza yağdı, 2 Türk balıkçı teknesi ise yasadışı avlanma yaptığı gerekçesiyle bağlandı.

Türkiye'nin Karadeniz sahillerinden kaçan balıklar için Türk balıkçılar avlanmalarını Rusya, Abhazya ve Gürcistan deniz sularında gerçekleştirmeye devam ediyor. Abhazya deniz sularında avlanan Türk balıkçı tekneleri ise sürekli kontrol altında tutuluyor.

Abhazya'nın Sohum ve Gudauta illerinde avlanma yapan Türk balıkçılarına Abhazya İçişleri Bakanlığı'na bağlı Denizleri Koruma Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan kontroller sonucunda usule uygun olmayan şekilde avlanma yapan ve trol avlanma olarak bilinen avlanma yönteminin kullanılması sebebiyle 2 adet Türk balıkçı teknesi bağlandı.

 Bazı balıkçı teknelerine ise cezai işlem uygulandı. Bağlanan Türk balıkçı tekneleri, işlemlerinin yapılmasının ardından para cezası kesilmesiyle serbest bırakıldı. Belirtilen miktardan fazla yapılan balıklara ise el konulduğu öğrenildi. Abhazya'da balık sezonu açılmadan önce bakanlar kurulu kararıyla avlanma kotası 40 tondan 20 tona düşürülmüştü.

 Abhazya Cumhuriyeti Avcılık ve Balıkçılık Federasyonu yöneticileri ise Karadeniz'de balık nüfusunun azalmasından dolayı balıkçı teknelerine uygulanan kontrollerin daha da artması gerektiğini dile getirerek kesilen cezaların memnuniyet verici olduğunu söyledi. Abhazya deniz sularında avlanmayı sürdüren balıkçı teknelerine yapılan denetimlerin sürmesi bekleniyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 9446 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.