1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Aç kalan denizaslanları balık çiftliğine saldırdı
Aç kalan denizaslanları balık çiftliğine saldırdı

Aç kalan denizaslanları balık çiftliğine saldırdı

Rusya’nın kuzeydoğusundaki Kamçatka yarımadasında, yiyecek arayan denizaslanları 'şehre indi'. Bir balık çiftliğine gelen denizaslanlarından biri, kamyonun içindeki balıklara saldırdı.

A+A-

Rusya'nın en soğuk bölgelerinden Kamçatka sakinleri ayıların şehirde gezmesine alışkın, ancak uzun Noel ve yılbaşı tatilinden sonra ilginç bir manzara ile karşılaştı.

​Komsomolskaya Pravda gazetesinin aktardığına göre, yarımadada bu kez ayılar değil, 3 metrelik denizaslanları görüldü.

Deniz kenarında yürüyüş yapan bölge sakinlerinin görüntülediği Seroglazka köyündeki Lenin Balık Çiftliği'ni basan bir denizaslanı, ayağa kalkıp KamAZ kamyonunun içindeki balık atıklarından almaya çalıştı. Ancak denizaslanı, tüm uğraşlarına rağmen başarılı olamadı. Diğer denizaslanı da alandaki köpeğin havlamasına rağmen duruma aldırış etmedi.

Konuyla ilgili konuşan Kamçatka Su Ürünleri ve Okyanus Bilimi Araştırma Enstitüsü'nden biyolog Sergey Kornev, denizaslanlarının son yıllarda beslenmek için yarımadadaki balık çiftliklerine daha sık gelmeye başladığını söyledi.

Kamçatka bölgesinde ayıların sıklıkla şehirlere indiği görülüyor. Bölge halkı zaman zaman belli noktalara yiyecek bırakarak hayvanları besliyor.

Vira Haber

 

Bu haber toplam 11107 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.