1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Ada dönüşü Fenerbahçe Burnu’nda can pazarı
Ada dönüşü Fenerbahçe Burnu’nda can pazarı

Ada dönüşü Fenerbahçe Burnu’nda can pazarı

Bayram tatilini fırsat bilip çocukları ile denize çıkan iki ailenin içinde bulunduğu motor yat, dönüşte karanlıkta fark edemedikleri Fenerbahçe önlerindeki kayalıklara oturdu.

A+A-

Telsizden yapılan MAY-DAY çağrısına 15 dakika içinde tepki veren DAK-SAR’ın iki botuna Sahil Güvenlik ile Kalamış Marina'nın botları da desek verdi ve teknedeki 6’sı çocuk 14 kişi kurtarıldı.

Fenerbahçe Parkı’nın hemen önünde, kıydan birkaç metre açıkta saat 20.30 sıralarında meydana gelen olayın bir faciaya dönüşmesini DAK-SAR ekipleri önledi.

“Mircey” adlı 12 metre boyundaki bir motor yatla güneşi fırsat bilip dolaşmak için Kalamış'tan denize açılan iki aile, lodosun şiddetini arttırması ve yağmurun başlaması üzerine adadan dönüşe geçti. Ancak bu sırada hava karardığı için Fenerbahçe Parkı önündeki kayalıkları fark etmekte gecikince, motoryat üzerindeki yolla birlikte karaya oturdu.

 

SG İLE MARİNA BOTLARI YARDIMA GELDİ

Gövdesinde meydana gelen yırtılma nedeniyle hızla su almaya başlayan tekneden yapılan MAY-DAY çağrısına nöbetteki DAK-SAR ekibi cevap verdi.

15 dakika içinde iki botla olay yerine gelen ekipler, önce teknedeki 6 çocuk ile bir erkeği lodosun sert dalgalarına rağmen kurtarıp Deniz Kuvvetleri’nin dinlenme istasyonu olan D/G’ye çıkardı. Sığlığa sokulamayan DAK-SAR'ın ikinci botu ise güvenlik nedeniyle açıkta bekledi.

Bu sırada biri Sahil Güvenlik Komutanlığı’na, diğeri Kalamış Marina'ya ait iki lastik bot da kurtarmaya destek verdi. Kazazedelerden üçünü Sahil Güvenlik ekipleri, dördünü de Kalamş Marina'dan gelen bot aldı.  

MOTORYATIN KURTARILMASI SABAHA KALDI

Toplamda 6’sı çocuk, 2'si kadın 14 kişi salimen kurtarılarak D/G istasyonunda konuk edildi. Olayın şoku ile yaşadıklarını anlatmakta güçlük çeken aileler daha sonra evlerine gönderildi. Gece karanlığında herhangi bir şey yapılamayacağı için Mircey adlı motor yatın kurtarılması sabaha bırakıldı.

Bu arada içinde Murat Kaya, Selçuk Bulut ve Orhan Sipahi’nin bulunduğu DAK-SAR botunun kayalıklar üzerindeki kurtarma operasyonu sırasında pervanesinin hasar gördüğü öğrenildi.

Dümen hakimiyetini yitiren hasarlı bot, sabah alınmak üzere D/G iskelesine bağlandı ve ekip Semih Ulupınar ile Necati Akdeniz’den oluşan diğer kurtarma ekibi ile Fenerbahçe Marina’daki istasyonlarına döndü. 

fenerbahce_tekne_kaza_up3.jpg

 

fenerbahce_tekne_kaza_up1.jpg

 

 

 

 

 

Turksail

Bu haber toplam 1601 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.