1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DENİZ HABER AJANSI - DENİZ HABER - DENİZ HABER TV

  4. Adana Valiliği'nde patlama! Ölü ve yaralılar var...
Adana Valiliği'nde patlama! Ölü ve yaralılar var...

Adana Valiliği'nde patlama! Ölü ve yaralılar var...

Adana Valiliği'ne bu sabah teröristler bomba yükü araçla saldırı düzenledi. Adana Valiliği'nin önündeki açık otoparktaki patlama saat 08.05'te meydana geldi.

A+A-

İlk belirlemelere göre teröristler önceden getirdiği bomba yüklü aracı tam mesai saatinin başladığı sırada infilak ettirdi. Kentin büyük bölümünden duyulan patlamayla birlikte otoparktaki araçlar yanmaya başlarken o sırada araçlarını park eden ve oradan geçenler yaralandı. 

Valilik protokol girişi ve yanındaki binanın bütün pencereleri kırıldı ve binada hasar oluştu.  Valilik binasının karşısındaki binaların da camları kırıldı.

08.20 Adana Valisi olaya ilişkin açıklamada bulundu

Aracın bu zamana kadar herhangi arama kaydının olmadığını anlatan Vali Demirtaş, "Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. Patlamada 2 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı." diye konuştu. 

08.25 AB Bakanı Ömer Çelik Adana'da meydana gelen patlama ile ilgili Twitter hesabından açıklamada bulundu

Bakan Çelik, "ADANA Valiliği önünde otoparkta bir patlama gerçekleşti. Valimizle konuştum. Yaralılarımız var.Yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Aydınlığın işareti olan sabah saatlerinde bu alçak saldırı gerçekleşti. Adanamıza geçmiş olsun.Lanetli terör insanımızı hedef almaya devam ediyor. İnsanlık adına bu terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz.Alçak terör saldırısında 2 vatandaşımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Yaralılarımıza şifa diliyorum.15 Temmuz hain darbe girişimine karşı tek yürek ve tek bilek olan ADANAMIZ, teröre karşı da aynı kararlı duruşu gösterecektir." dedi.

12.55 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak olaya ilişkin açıklamada bulundu

Bakan Albayrak, "Bu olay bize çok net bir mesaj verdi. Bu saatten sonra, hele özellikle 15 Temmuz’dan sonra, bugün yaşanan bu olaylarla birlikte şunu ifade etmek istiyorum. Bu olayların hiçbirisi, bizi Türkiye’nin ulaşmak istediği istikametten alıkoyamayacak. Sayın Valimiz, dakikalar farkıyla, tam çıkarken gerçekleşmiş bir olay. Ben artık maşalara, kuklalara, ihanet noktasındaki piyonlara seslenmeyeceğim. Bunların arkasındaki kesimlere sesleneceğim. Bu millet bir ölür, bin dirilir. Bu millet dünyaya cesaret nedir, istikamet nedir yüzlerce binlerce kez öğretmiş bir millet. İnadına geliyor, inadına gelceğiz. İnadına bu adamlara prim vermeyeceğiz. 2 şehidimiz var, 1’i ağır 33 yaralımız var. Bu millet maşalara değil, her terör eyleminin arkasında kimlerin olduğunu çok iyi biliyor. Dünyayı birileri bir yerlere sürüklemek istiyorlarsa, bu millet, maşaları, destek olanları da bu yüzyılda başka yere gömecek. Hiçbir şeyden korkumuz yok, Allah’tan başka. Bunlar büyük bir doğumun sancıları. Türkiye önemli adımlar atıyor. Bunlar bizi, hükümetimizi, milletimizi yıldırımamaz. Olayı açık ve net kınıyorum. Vefat eden vatandaşlarımıza rabbimden rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum." dedi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2543 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.