1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Adnan Saka’dan KOSGEB çağrısı
Adnan Saka’dan KOSGEB çağrısı

Adnan Saka’dan KOSGEB çağrısı

Mayıs ayında açıklanması beklenen KOSGEB kredi faiz desteğinden yararlanmak isteyen işletmelere KOSGEB veri tabanı çağrısı.

A+A-

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nca (KOSGEB) Mayıs ayında yeni bir kredi destek paketinin açıklanmasının beklendiğini hatırlatarak, desteklerden faydalanmak isteyen üyelerin KOSGEB veri tabanına kayıt ve bilgi güncelleme işlemlerini biran önce tamamlamaları gerektiğini bildirdi.

Garanti Bankası Aliağa Şube Müdürü Murat Şenol, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka’yı makamında ziyaret ederek, bankanın KOSGEB desteklerine ilişkin uygulamaları hakkında bilgi verdi. Garanti Bankasının, KOSGEB destekleri başta olmak üzere KOBİ’lere destek vermek için özel bir çaba gösterdiğini ifade eden Şube Müdürü Şenol, “Aliağa’daki işletmelerimizin KOSGEB başta olmak üzere çeşitli kurumlar tarafından sunulan desteklerden haberdar olması gerekiyor. Aliağa Ticaret Odası, gerek KOSGEB’e yeni kayıtların yapılması, gerekse de bölgede ticari potansiyelin gelişmesi için büyük çaba gösteriyor. “ dedi.

KOSGEB’İN KOBİ’LERE BİRÇOK FARKLI DESTEĞİ VAR
Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Oda üyelerinin KOSGEB desteklerinden faydalanmasının önemine işaret ederek, “Kamuoyunda daha çok kredi faiz desteği uygulaması biliniyor ancak, KOSGEB’in işletmelerimizin büyümesi için bir çok farklı destek uygulaması var. Bununla birlikte Mayıs ayında yeniden bi kredi faiz desteğinin başlamasını bekliyoruz. KOSGEB’in üyelerimize sunduğu tüm desteklerden üyelerimizi haberdar etmek ve yararlandırmak istiyoruz. Bu amaçla Odamız bünyesinde KOSGEB Sinerji Odağı’nı oluşturduk” dedi.

KOSGEB ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR
Aliağa Ticaret Odası KOSGEB Sinerji Odağı hizmetleri kapsamında Mart ve Nisan aylarında 80 KOBİ’nin KOSGEB veri tabanın kayıt işleminin yapıldığını söyleyen Saka, “KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkez Müdürlüğümüz ile işbirliğimiz sayesinde üyelerimiz çok hızlı bir şekilde KOSGEB veri tabanına giriyor. KOSGEB çalışanları mesai mefhumu gözetmeden çalışarak üyelerimize destek oluyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” Dedi.

SAKA’DAN BANKALARA ÇAĞRI
KOSGEB veri tabanında hiçbir bürokrasi yaşanmazken, kredi faiz desteğinden yararlanmak isteyen üyelerin bankalarda güçlükler yaşadığını dile getiren Saka, “Kredi faiz desteğinden gerçekten finansa erişim güçlüğü çeken ticaret erbabımız yararlanmalı. Durumu iyi olan zaten her yerden kaynak bulabiliyor. Önemli olan kredi almakta güçlük çekenlerin bu destekten faydalanabilmesidir. Bu konuda finans kuruluşlarımızdan destek bekliyoruz” dedi.

ŞENOL: KOBİ’LERİMİZİN YANINDAYIZ
Garanti Bankası Aliağa Şube Müdürü Murat Şenol, Aliağa’da KOBİ’lere ve ticaret erbabına destek olduklarını ifade ederek, “KOBİ’lerimizin finansal ihtiyaçlarına yönelik çözümlerimizle her zaman onların yanındayız. İşletmelere yönelik destek paketlerimizle, KOBİ’lerimize uygun vade ve faiz oranlarıyla destek vermeye devam ediyoruz. KOSGEB'in özellikle 2010 Aralık ayında başlattığı kredi faiz desteğine yönelik paket çalışmasına son derece önemli katkıda bulunduk. Bankamız, Aliağa’daki birçok KOBİ’yi, bu desteklerden faydalandırdı. KOSGEB'in önümüzdeki dönem çalışmalarında da Garanti Bankası olarak aynı tempoda desteğimizi sunmaya devam edeceğiz. KOBİ’erimiz, son gün yoğunluğu yaşamamak için, KOSGEB veritabanına bir an önce kayıtlarını yaptırmalı. Veritabanına kayıtlı müşterilerin ise beyannamelerinin güncelliğini kontrol etmesi çok önemli.” dedi.

1.20110503130234.jpg

Virahaber

Bu haber toplam 1140 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.