1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ağırlık testi başarıyla yapıldı
Ağırlık testi başarıyla yapıldı

Ağırlık testi başarıyla yapıldı

Dünyanın en büyük vinç üreticilerinden biri olan Liebherr firması tarafından üretilen 104 ton kaldırma kapasitesine sahip LHM 500 tipi vinç yapılan kontrol ve ağırlık testlerinden sonra sahibine teslim edildi.

A+A-

Yük elleçleme kapasitesini artırabilmek için ithal edilen ve Liebherr firması tarafından üretilen LHM 500 tipi tekerlekli vinç Almanya’dan gelen mühendisler ve Liebherr Türkiye servisinden Nurol Kul gözetiminde yapılan kurulum ve ağırlık testlerinden başarıyla geçti.

Mobil vincin ağırlık testleri Türkiye’nin en büyük kapasiteye sahip firması olan Çağlayan Deniz Hizmetleri tarafından başarıyla yapıldı. SWL (Safe Working Load)’si 104 ton olan vinç her biri 40 ton kapasiteli 4 adet su balonunun vincin kancasına bağlanmak suretiyle gerçekleştirildi.

Liebherr firmasından Nurol Kul ve vinci ithal eden firma yetkililerinin talimat ve gözetimleri altında gerçekleştirilen ağırlık testi ilk olarak balonlardaki su miktarı 70 tona ulaşınca yapıldı. 4 adet balondaki su miktarının 70 tonu göstermesiyle su doldurma işlemi durdurularak vincin testine geçildi. Yerden koparma, hızlanma, fren yapma, indirme ve limit siviç testlerinden sonra balonlar tekrar su ile doldurulmaya başlandı.

Konusunda dünyanın sayılı firmalarından biri olan Safetbag firması tarafından özel olarak üretilen su balonları ile yapılan ağırlık testlerinin sac, beton gibi malzemelere oranla çok daha güvenli olduğunu söyleyen Kaptan Ercan Hacıfettahoğlu, su balonlarının taşıma, saklama ve kurulum açısından da solid ağırlıklardan daha avantajlı olduğunu ve tüm dünyada artık ağırlık testlerinin bu tür balonlarla yapıldığını anlattı. 4 balonun aynı kancada kullanılmasının ilk defa kendileri tarafından uygulandığını bunun içinde üretilen balonların kalitesinin çok önemli olduğunu belirten Ercan Hacıfettahoğlu, ayrıca tahliye sistemlerinin de tamamen değiştirildiğini ve hortum sistemin kaldırılması ile uzaktan kumandalı çek valf kullanılmasının çok daha hızlı pratik ve güvenli bir çalışma ortamı sunduğunu belirtti.

Testlere gözetim eden Safetbag firmasının Üretim Müdürü Hakan Harun Kozan ise, ürettikleri balonların kalite ve çalışma prensiplerinin yerinde ve en zor şartlarda gözlemelerinin kalitelerine verecekleri olumlu etkilerden bahsederek bu zor bir test olacaktı, çünkü ilk defa tek kancada 4 adet su balonu aynı anda bağlı olarak doldurulacak ve denenecekti. Burada olmak ve olası eksikleri gözleyerek bunları gidermek ve ürünlerinin kalitelerinden emin olmak istediklerini söyledi. Test sonucunun kendilerini tatmin ettiğini, ürünlerinin arkasında olduklarını söyleyerek, müşterilerinin ürettikleri ürünlere güven duymalarını istedi.

4 adet su balonu içerisindeki su miktarının maksimum test miktarına ulaşmasıyla beraber su doldurma aparatları çözülerek vincin testlerine geçildi. Koparma, hızlanma, durma, fren ve limit siviçlerin son olarak tam ağırlıkla test edilmesini müteakip test işlemi sona erdi. Balonlardaki suyun uzaktan kumanda valflerle açılmasıyla balonlar içerisindeki sular boşaltıldı.

Liebherr firmasının servis mühendisi Nurol Kul başarılı geçen test sonucuna sevindiklerini ve bir vincin daha emniyetli şekilde teslim edilmesinden mutluluk duyduklarını belirtti.

 

 

 

 

Virahaber

Bu haber toplam 7149 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.