1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ahırkapı'daki sahipsiz gemiler tehlike yaratıyor
Ahırkapı'daki sahipsiz gemiler tehlike yaratıyor

Ahırkapı'daki sahipsiz gemiler tehlike yaratıyor

M/V Bereket isimli kargo gemisinin batmasından sonra M/V Tallas isimli gemininde yan yatması ile Ahırkapı açıklarındaki sahipsiz gemiler uzmanların dikkatini çekti.

A+A-

Bahçeşehir Üniversitesi Türk Boğazları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve emekli kılavuz kaptan Saim Oğuzülgen, M/V Bereket adlı geminin 2014’ten beri hacizli olduğu ve Ahırkapı açıklarında demirde beklediğini söyleyerek şöyle konuştu: “İstanbul Limanı sınırları içinde belirlenmiş demirleme yerlerinde demirde bekleyen gemilerde son zamanlarda deniz kazaları olurken deniz kirliliği oluşuyor. Gereken tedbirler alınmadığı takdirde bu demirleme yerleri gemi batıkları çöplüğüne dönüşebilir. Özellikle yasal nedenlerle seferden men edilmiş veya sahipleri olmasına rağmen çeşitli nedenlerle terk edilmiş gemiler çevre emniyetini tehdit ediyor.”

Tehlike yaratıyor

Deniz hukukçusu avukat Ömer Faruk Bostancı da haciz getirilen geminin alacaklısının çok olduğu için mahkemelerin uzun sürdüğünü belirterek, “Sorunlu gemilerdeki mürettebatın alacakları ve diğer alacaklılar olarak iki aşamada inceliyoruz. Gemi sahibi iflas ettiğinde geminin alacaklısı yani hak iddia edeni birden fazla oluyor. Mahkeme 3 yıl sürdüğü için gemi uzun süre demir yerinde bekliyor. Bekleme sürecinde gemiler tehlike yaratabiliyor” dedi.

Haber: Gökhan Karakaş / Milliyet

Bu haber toplam 3347 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.