1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Akdeniz'de 2 bin 800 kişi umut yolculuğunda öldü
Akdeniz'de 2 bin 800 kişi umut yolculuğunda öldü

Akdeniz'de 2 bin 800 kişi umut yolculuğunda öldü

Uluslararası Göç Örgütü'nün (IOM) verilerine göre bu yıl ilk on aylık dönemde Avrupa’ya gitmeye çalışan  en az 2 bin 800'ünün yolculuğu tamamlayamadı ve hayatlarını kaybetti.

A+A-

Yılın ilk 10 ayında Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ulaşan sığınmacıların sayısı 150 bine ulaştı, karaya ayak basamayıp boğulanlar ise 3 bine yaklaştı.

Uluslararası Göç Örgütü'nün (IOM) verilerine göre 2017 yılının başından bu yana Akdeniz üzerinden Avrupa'ya yaklaşık 150 bin sığınmacı ulaştı. Bu rakamla bir önceki yıla oranla düşüş kaydedildiği belirtildi.

Uluslararası Göç Örgütü tarafından salı günü Cenevre'de yapılan açıklamada 2016 Ocak ayından 22 Ekim 2016 tarihine kadar Akdeniz rotası üzerinden yaklaşık 325 bin sığınmacının Avrupa'ya ulaştığı bilgisi verildi.

Rakamlardaki düşüşe gerekçe olarak sığınmacıların Yunanistan üzerinden Avrupa'nın kuzeyindeki ülkelere geçtikleri Balkan rotasının kapatılması gösterildi.

Açıklanan verilere göre 2017 yılı başından bu yana Akdeniz üzerinden ölümcül yolculuğu göze alan her dört sığınmacıdan üçü İtalya kıyıları üzerinden Avrupa'ya ulaştı.

Uluslararası Göç Örgütü'nün açıklamasında sığınmacıların İtalya dışında Yunanistan, Kıbrıs ve İspanya kıyılarına ulaştıklarını belirtti. İtalya'ya 2017 yılında ulaşabilen sığınmacıların ağırlıklı olarak Nijerya, Gine, Bangladeş, Fildişi Sahili, Mali, Eritre, Gambiya, Senegal ve Sudan'dan geldikleri paylaşıldı.

Umuda yolculuğu bitiremeyenler

Tehlikeli Akdeniz rotası üzerinden yılın başından bu yana Avrupa'ya geçmeye çalışan sığınmacıların en az 2 bin 800'ünün yolculuğu tamamlayamadığı ve hayatlarını kaybettikleri belirtildi.

Sığınmacıların büyük bölümünün boğulduklarını belirten Uluslararası Göç Örgütü sayıların çok daha yüksek olabileceğine dikkat çekti. Sığınmacıların Avrupa'ya geçmeye çalıştığı plastik botların Akdeniz üzerinden bir yolculuğa uygun olmadığı belirtildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 3349 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.