1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Akdeniz'de tehlikenin seviyesi korkutuyor
Akdeniz'de tehlikenin seviyesi korkutuyor

Akdeniz'de tehlikenin seviyesi korkutuyor

Kirliliğin her geçen gün arttığı Akdeniz'de atık plastikler çok tehlikeli boyutlara ulaştı... Yapılan bir araştırma, caretta caretta kaplumbağalarının yarısından çoğunun sindirim sisteminde plastik bulunduğunu ortaya çıkardı.

A+A-

 Aralarında Türkiye'nin de yer aldığı Akdeniz ülkelerinde yapılan bir araştırma, deniz kirliliği nedeniyle caretta caretta kaplumbağalarının yarısından çoğunun sindirim sisteminde plastik bulunduğunu ortaya çıkardı.

Avrupa Birliği'nin sponsorluğunda, denizlerdeki çöplerin deniz canlıları üzerindeki etkilerinin incelendiği proje kapsamında yapılan araştırmada 187'si canlı, 424'ü ölü olmak üzere 611 caretta caretta incelendi.

Caretta caretta'ların yüzde 53'ünün sindirim sisteminde plastik kalıntısına rastlandı. Ölmüş olan kaplumbağaların yüzde 63'ünün sindirim sisteminde plastik bulunurken, canlı olanların yüzde 31'inin dışkısında plastik kalıntısı belirlendi.

Araştırma, İtalya, İspanya, Fransa, Portekiz, Yunanistan, Tunus ve Türkiye'den kurumların katkılarıyla yapıldı.

Proje ile plastik malzemelerin, denizde ve plajlarda bulunan atıkların yüzde 80'inden fazlasını oluşturduğu da tespit edildi...

Vira Haber

Bu haber toplam 8456 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.