1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Akdeniz’de yine facia! 90 kişi boğuldu
Akdeniz’de yine facia! 90 kişi boğuldu

Akdeniz’de yine facia! 90 kişi boğuldu

Akdeniz'de Libya açıklarında çoğunluğunu Pakistanlıların oluştuğu mültecileri taşıyan bir bot battı. En az 90 mültecinin boğularak hayatını kaybettiğinden endişeleniyor.

A+A-

Libya açıklarında alabora olan bottaki göçmenlerden yalnızca üçü kurtulabildi. Uluslararası Göç Örgütü (IOM), bu sabah Libya açıklarında batan bir botta 90 göçmenin boğularak öldüğünü açıkladı. Faciadan yalnızca üç kişi kurtulabildi.

Reuters'ın dünyaya son dakika olarak duyurduğu habere göre, IOM yaşamını yitirenlerin çoğunluğunun Pakistan vatandaşı olduğunu belirtiyor.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından yapılan açıklamada, bir botun Libya açıklarında battığı ve 90 kişinin öldüğü bildirildi. Açıklamada, 2 Libyalı ve 8 Pakistanlının bedenlerinin kıyıya vurduğu, 2 kişinin yüzerek kıyıya ulaştığı, bir kişinin ise balıkçılar tarafından kurtarıldığı belirtildi.

Libya, tekneyle Avrupa’ya göç etmek isteyenler için göçmenler tarafından çıkış noktası olarak kullanılan bir ülke. Uluslararası Göç Örgütü rakamlarına göre 28 Ocak’a kadar, 6 bin 624 mültecinin deniz yoluyla Avrupa’ya girdiği ifade edildi.

Türkiye-Yunanistan hattının kapanmasıyla 2016 yazından itibaren göçmen trafiği Libya-İtalya hattına kaymış oldu. Aynı yıl 5 binden fazla insan Akdeniz'de boğuldu ve 2016 en ölümcül yıl olarak kayıtlara geçti. Geçen yıl ise can kaybı 3 binin üzerindeydi.

Vira Haber

Bu haber toplam 5784 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.