1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Akkuyu için tedbirler artırıldı
Akkuyu için tedbirler artırıldı

Akkuyu için tedbirler artırıldı

Akkuyu NGS AŞ Genel Müdürü Superfin, Fukişima Nükleer Santrali'nde meydana gelen sızıntının kendilerini daha fazla tedbir almaya ittiğini söyledi.

A+A-

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) AŞ Genel Müdürü Aleksander Superfin, Fukişima Nükleer Santrali'nde meydana gelen sızıntının kendilerini daha fazla tedbir almaya ittiğini belirterek, "Alınacak ek tedbirler maliyetleri artıracak ancak santral 9 şiddetinde bir depreme dayanıklı olarak inşa edilecek" dedi.

Santralin benzeri Gülnar'da

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) AŞ Genel Müdürü Aleksander Superfin, Türkiye'den bir grup akademisyen ve Mersin'den bazı gazetecilerin katıldığı, Rusya'nın Novovoronezh bölgesinde inşa ettikleri nükleer santrale yönelik geziyle ilgili değerlendirmesinde, buradaki santralin bir benzerini Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde yapacaklarını belirterek, bu tür yapılarda güvenliğe özel önem verdiklerini ifade etti.

Tarihi olaylar dikkate alınarak hazırlandı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinin tarihi olaylar dikkate alınarak hazırlandığını vurgulayan Superfin, Fukişima Nükleer Santrali'nde meydana gelen sızıntıyla ilgili gelişmeleri de yakından takip ettiklerini anlattı.

"Fukişima Santrali'nde meydana gelen sızıntı bizi daha fazla tedbir almaya itti" diyen Superfin, "Akkuyu'da yapılacak santralde çok sayıda güvenlik sistemi birbirine paralel olarak devreye girecek ve biri devreden çıkarken diğeri devreye girecek. Alınacak ek tedbirler maliyetleri artıracak ancak santral 9 şiddetinde bir depreme dayanıklı olarak inşa edilecek. Santrale pasif güvenlik sistemleri de ekledik. Böylece bütün jeneratörler devreden çıksa dahi pasif tedbir soğutmayı en az 26 saat sürdürebilecek."

 

 

Yenişafak

Bu haber toplam 824 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.