1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Alanya'da Mavi Bayrak denetimi zamanı
Alanya'da Mavi Bayrak denetimi zamanı

Alanya'da Mavi Bayrak denetimi zamanı

Alanya’da 2018 yılında Mavi Bayrak ödülüne layık görülen 62 tesis plajı, 6 halk plajı ve 1 marina işletmesinin sezon denetimleri başladı.

A+A-

 Uluslararası ölçekte FEE önderliğinde, ülkemizde ise Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı’na dair 2018 yılı ödülleri açıklandı

Alanya’da 2018 yılında Mavi Bayrak ödülüne layık görülen 62 tesis plajı, 6 halk plajı ve 1 marina işletmesinin sezon denetimleri başladı.

Alanya kent ölçeğinde başvuru yapan tesis ve halk plajlarının Mavi Bayrak sezon denetimleri, TÜRÇEV Antalya Koordinatörlüğü, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Alanya Şubesi ve Alanya Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor. Denetimler esnasında tesislerin ve halk plajlarının Mavi Bayrak kılavuz kriterlerine uygunluğu yerinde doğrulanarak, bilgiler veriliyor. Tesislerin 2017 Kasım döneminde yaptığı Mavi Bayrak başvuruları ilk defa online olarak gerçekleştirildi.

Bu denetimler sırasında Alanya Belediyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) işbirliği ile faaliyetlerinin devamlılığı sağlanan Damlataş Halk Plajı, Kleopatra Doğu Halk Plajı, Kleopatra Batı Halk Plajı, Keykubat Batı Halk Plajı, Keykubat Doğu Halk Plajı  ve Gençlik Merkezi önündeki halk plajı olmak üzere 6 adet Mavi Bayraklı halk plajının da denetimleri gerçekleştiriliyor.

MAVİ BAYRAK KRİTERLERİ ÇOK SIKI

Mavi Bayraklı plajların önemli kriterlere sahip olduğunu açıklayan yetkililer şunları kaydetti: Plajların sezon içerisinde 15 gün ara ile deniz suyu analizleri yapılmakta. Ayrıca, plajı kullananların güvenliğini öngören cankurtaran bulundurulmakta, su sporları ile yüzme alanı ayrılmakta, acil durum planı, çevre yönetimi ve engellilere modern hareket olanakları sağlanmaktadır. Kriterler güncel gelişmeler doğrultusunda yenilenmekte ve geliştirilmektedir. Bu yılki ana vurgu ise ‘sürdürülebilirlik programı’ olmuştur ve bu kapsamda önümüzdeki yıllarda kriterler devamlı yenilenecektir.”

Vira Haber

Bu haber toplam 6628 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.