1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ali Kurumahmut, görevinden ayrılıyor
Ali Kurumahmut, görevinden ayrılıyor

Ali Kurumahmut, görevinden ayrılıyor

'Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmetleri Yönetmeliği'nin mimarı olarak bilinen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın Denizcilik Özel Danışmanı Ali Kurumahmut'un görevinden ayrılacağı ileri sürüldü.

A+A-

31 Aralık 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 'Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmetleri Yönetmeliği'nin mimarı olarak gösterilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın Denizcilik Özel Danışmanı Ali Kurumahmut, görevinden ayrılacağı ileri sürüldü.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda kadrosu bulunmayan ancak Bakan Turhan'ın görevlendirmesiyle denizcilik sektörüne yönelik çalışmalar yapan Kurumahmut'un, görevinden ayrılmak istediğini ancak Bakan Mehmet Cahit Turhan'ın kabul etmediği öğrenildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kaynaklardan alınan bilgiye göre, Ali Kurumahmut'un önümüzdeki Pazartesi'ye kadar izinli olduğu ve rahatsızlığından dolayı evde serum tedavisi gördüğü belirtilirken, önümüzdeki günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile görüşerek, görevinden affını isteyeceği ifade edildi.

Deniz Ulaştırması eski Genel Müdürü, Emekli Deniz Kurmay Yarbay ve Deniz Hukukçusu Ali Kurumahmut, 26 Temmuz 2018 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda Denizcilik Özel Danışmanı olarak görevlendirilmişti.

2003-2005 yılları arasında Ulaştırma Bakanlığı, Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü görevinde de bulunan Ali Kurumahmut, Türk Boğazları'nın Hukuki statüsü konusunda Yüksek Lisans Eğitimi yaptığı biliniyor.

Ali Kurumahmut Kimdir?

1960 Trabzon'un Of İlçesi'nde doğdu. 1982 yılında Deniz Harp Okulu'ndan, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek Lisans Eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlayan Kurumahmut, "Uluslararası Boğazlardan Geçiş ve Türk Boğazları'nın Hukuki Statüsü" konulu tez çalışmasını yaptı.

1995 yılında Deniz Harp Akademisi eğitimini, Şubat 2000'de ise Silahlı Kuvvetler Akademisi eğitimini tamamlayan Ali Kurumahmut, Deniz Kurmay Yarbay rütbesinde iken kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. 2002 yılında İstanbul Barosu'nda Avukatlık stajını tamamlayan Ali Kurumahmut, 18 Temmuz 2003 yılında atandığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü görevini 17 Ekim 2005 tarihine kadar sürdürdü.

2004-2005 Eğitim ve Öğretim yılı sonuna kadar Harp Akademileri Komutanlığı'nda dış konferansçı olarak düzenli dersler veren Ali Kurumahmut'un Türk-Yunan ilişkileri, Türk Boğazları, Deniz Hukuku ve Denizde Silahlı Çatışma Hukuku konularında Türkçe ve İngilizce yayınlanmış kitapları ile çok sayıda makalesi mevcuttur.

21 Şubat 2013 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Danıştay üyeliğine atanan Ali Kurumahmut, 8. Daire Üyesi olarak 23 Temmuz 2016 tarihine kadar görev yaptı. Mehmet Cahit Turhan'ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na atanmasıyla birlikte, Özel Statülü Denizcilik Danışmanı olarak görevlendirilmişti. İngilizce bilen Ali Kurumahmut evli ve bir çocuk babasıdır.

Vira Haber

Bu haber toplam 7974 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.