1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Alman gemisinin araştırma iznine iptal
Alman gemisinin araştırma iznine iptal

Alman gemisinin araştırma iznine iptal

Almanya'ya ait "Meteor" isimli gemiye Yunan makamlarınca verilen araştırma izni, Yunan kara suları içinde olduğu ileri sürülen bölgeler için Türkiye'den izin talebinde bulunulduğu gerekçesiyle iptal edildi.

A+A-

Almanya'ya ait Meteor isimli gemi Ege Denizi'nde bilimsel çalışmalar yapmak için Türkiye'den de izin istedi. Yunan makamları, kendi kara suları içinde olduğu bölgeler için Türkiye'den izin talebinde bulunulduğu gerekçesiyle geminin tüm izinlerini iptal etti.

Ege Denizi'nde bilimsel çalışmalar için Almanya'ya ait "Meteor" isimli gemiye Yunan makamlarınca verilen araştırma izninin, Yunan kara suları içinde olduğu ileri sürülen bölgeler için Türkiye'den izin talebinde bulunulduğu gerekçesiyle iptal edildiği bildirildi.

Limni Adası yakınları için istedi

Yunan basınına yansıyan haberlere göre, Hamburg Üniversitesine ait araştırma gemisine verilen izin, Alman yetkililerin, Yunan kara suları içinde olduğu öne sürülen bölgeler için Türkiye'den izin talebinde bulunduğu tespit edilmesi üzerine Yunan hükümeti tarafından iptal edildi. Geçen hafta, Limni Adası yakınlarında araştırma yapması için yetki verilen gemiyle ilgili, Türkiye'nin aynı bölgeler için Navtex yayınlamasıyla Türk makamlarından izin talebinde bulunulduğu anlaşılmıştı.

Vira Haber

 

Bu haber toplam 4537 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.