1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Almanya, turizm rotasından Türkiye'yi çıkardı!
Almanya, turizm rotasından Türkiye'yi çıkardı!

Almanya, turizm rotasından Türkiye'yi çıkardı!

İstanbul Sultanahmet saldırısında 11 Alman turistin yaşamını yitirmesinden sonra Almanya'daki turizm şirketi Türkiye turlarının tümünü durdurdu.

A+A-

Mavi turlar düzenleyen Almanya’nın önemli turizm şirketlerinden Aida Cruises, Türkiye’ye yönelik 2016 yılındaki tüm turlarını iptal etti.

Akdeniz mavi turlar düzenleyen şirket, Türkiye’yi bu yıl için rotasından çıkardı. Şirket, 2016 yılında Türkiye limanlarına yolcu taşımayacak. Turizm şirketi Türkiye yerine başka ülke limanlarını eklemeyi planlıyor.

Kararın alınmasında Sultanahmet saldırısı etken

Merkezi Rosock'ta bulunan şirketten yapılan açıklamaya göre,  Türkiye turlarının iptal edilmesinin nedeni Sultanahmet saldırısı gösterildi.

Yolcuların, saldırıdan sonra Türkiye'ye gitmek istemediğini belirten şirket açıklamasında "Çok sayıda yolcu  Türkiye yerine başka limanlara gitmek istediğini bize bildirdi" denildi.

Avusturya ve İsviçre’de de tehlikede

Aida Cruises sadece Almanya'dan değil, Avusturya ve İsviçre’den de turistleri Türkiye 'ye taşıyor. Şirket, mavi turlarından çıkardıkları Türkiye limanları yerine şimdilik hangi limanları alacaklarına karar vermediklerini de belirtti. Şirkete ait internet sayfasında da Türkiye 'ye ait şehirlerin çıkarıldığı dikkat çekti.

ViraHaber

Bu haber toplam 2065 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.