1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Alpha Marine’den ‘EU MRV & IMO DCS’ semineri
Alpha Marine’den ‘EU MRV & IMO DCS’ semineri

Alpha Marine’den ‘EU MRV & IMO DCS’ semineri

Alpha Marine, gemilerde CO2 emisyonlarıyla ilgili IMO’nun Yakıt Tüketim Data Toplama Sistemi koşullarına dahil olan herkese yararlı bir anlayış kazandırmak amacıyla EU MRV & IMO DCS’ adlı bir seminer düzenliyor.

A+A-

Alpha Marine tarafından 22 Kasım’da İstanbul Ataşehir’de bulunan Radisson Blu Ataşehir’de  ‘EU MRV & IMO DCS’ adlı bir seminer düzenlenecek. Seminere Armatörlük şirketlerinin gemi enerji verimliliği ve ISO 14001 / 50001 and IMO DCS  uygulamaları ile uğraşan kıyı personeli katılacak.

IMO-DCS (Veri Toplama Sistemi) Semineri, Radisson Blu Ataşehir Otel'de 22 Kasım'da saat 09.00 - 17.00 arasında düzenleniyor.

Gemi Tasarımcısı ve Deniz Mühendisi Philip Tsichlis'in vereceği seminerde, AB MRV (Gözlemleme, Raporlama, Doğrulama) ve IMO DCS (Veri Toplama Sistemi),  Yeni SEEMP (Gemi Enerji Verimliliği Yönetim Planı) Gereksinimleri, Yol Haritası ve İlgili Hususlar gibi konular ele alınacak.

Bir gün sürecek seminerin amacı; IMO'nun, gemilerden kaynaklı karbon emisyonlarının kontrolüyle ilişkili bilgi vermek, yol haritası çıkarmak olacak. Katılımcılar titizlikle işlenecek olan tüm IMO DCS gereksinimlerinin uygulanması konusunda hem teorik bilgi hem de pratik kavrayış kazanacak. Ayrıca gözlemleme ve raporlama açısından AB MRV ile benzerliklerin ve farkların üzerinde durulacak ve ilgili ticari gereksinimler (Tanker Yönetimi Öz Değerlendirmesi - TMSA 3 Madde 10 Enerji ve Çevre Yönetimi gibi) de detaylarıyla tartışılacak.

Seminerin ardından katılımcılara eğitim sertifikası verilecek.

Kursun amacı

Gemilerde CO2 emisyonlarıyla ilgili IMO’nun Yakıt Tüketim Data Toplama Sistemi (Fuel Consumption Data Collection System-DCS) koşullarına dahil olan herkese yararlı bir anlayış kazandırmak ve  yeni SEEMP kılavuzlarının geliştirilmesi dahil olmak üzere uygulamalar için gerekli aksiyonlar için yol haritasının ortaya konulması amaçlanıyor.

Delegeler,  tüm IMO DCS gerekliliklerinin uygulanması konusunda hem teorik bilgiyi ve pratik kavrayışı birleştirecekler. Tüm bu bilgiler kendilerine enine boyuna açıklanacak. İzleme ve raporlama anlamında AB MRV uygulamalarının benzerlikleri ve farklılıkları da vurgulanacak ve ilgili ticari dökümanlar ( örneğin TMSA 3 Element 10 Çevre & Enerji Yönetimi vs) da detaylarıyla tartışılacak.

Kursun temel unsurları:

• EU MRV – Durum Güncelleme

• IMO DCS – Gereklilikler, Deadline’lar Ve Alınması Gereken Aksiyonlar

• EU MRV ve IMO DCS Gereklilikleri Arasındaki Farklar

•  İlgili Düzenleyici  Ve Ticari Gereklilikler

• SEEMP – İçeriği, Kalıpları Ve Bir Tanesinin Nasıl Hazırlanacağı 

• Raporlama – Data Toplama Seçenekleri, Birleşmiş İşyükü Ve Yazılım Alternatifleri

• Doğrulama – Doğrulayıcı Seçimi Ve Denetim Hazırlığı

• Genel Yol Haritası – Sorular  Ve Yanıtlar

Düzenleme referansları

• EU MRV (Regulation (EU) 2015/757)

• IMO DCS (MARPOL Annex VI Regulation 22A) ve ilgili rehber (IMO Resolutions MEPC.278(70), MEPC.282(70), MEPC.292(71) & MEPC.293(71))

• ISO 14001:2015

• ISO 50001:2011

• TMSA 3 Element 10

Eğitim metodu

Kurs dersler, sunumlar ve interaktif grup tartışmalarından oluşacak.

Sertifika

Seminerin tamamlanmasının ardından katılımcılara bir eğitim sertifikası sağlanacaktır.

Kimler katılmalı?

Armatörlük şirketlerinin gemi enerji verimliliği ve ISO 14001 / 50001 and IMO DCS  uygulamaları ile uğraşan kıyı personeli

Seminer: EU MRV & IMO DCS: Yeni SEEMP gereklilikleri, yol haritası ve ilgili diğer görünüş

Tarih: 22/11/2017

Saat: 09:0-17:00

Yer: Radisson Blu Ataşehir

Düzenleyen: Alpha Marine

imo-dcs--2.png

Vira Haber

 

Bu haber toplam 7682 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.