1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Alsancak Limanı’na gemi ile binlerce angus geldi
Alsancak Limanı’na gemi ile binlerce angus geldi

Alsancak Limanı’na gemi ile binlerce angus geldi

Türkiye'nin et ihtiyacını karşılamak için ithal edilen 5 bin 391 büyükbaş, gemiyle İzmir Alsancak Limanı'na getirildi. 'Julia AK' isimli gemideki angus cinsi sığırların, Et ve Süt Kurumu aracılığıyla Türkiye'nin çeşitli bölgelerine dağıtılacağı belirtildi

A+A-

Brezilya'dan yola çıkan ve çeşitli ülkelerden ithal edilen 5 bin 391 büyükbaş taşıyan gemi, İzmir Alsancak Limanı'na yanaştı. 106 metre uzunluğunda olan 'Julia AK' isimli gemiyle, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna ve Güney Amerika ülkelerinden ithal edilen angus cinsi sığırların, veterinerler tarafından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yurda girişlerine izin verileceği belirtildi. Türkiye'nin et ihtiyacını karşılamak amacıyla getirilen angusların, Et ve Süt Kurumu'nun Ege Bölgesindeki toplama merkezine götürüleceği, ardından Anadolu'nun çeşitli yerlerine dağılacağı bildirildi.

Öte yandan, geminin limana yanaşması ile birlikte çevreye ağır koku da yayıldı. Alsancak bölgesinde yaşayanlar, rüzgarın da etkisiyle yayılan kokudan rahatsız oldu.

Vira Haber

Bu haber toplam 5303 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.