1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Altuğ: Önemli olan kar değil ihraç edebilmek
Altuğ: Önemli olan kar değil ihraç edebilmek

Altuğ: Önemli olan kar değil ihraç edebilmek

UZMAR Tersanesi, römorkör operatörü Svitzer’e Rastar 3200 serisi iki adet römorkörü teslim etti. UZMAR CEO’su Noyan Altuğ “Önemli olan kar yapmak değil ihraç edebilmek. Milli ihracata katkımızı sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

A+A-

UZMAR Tersanesi, dünya devi römorkör operatörü Svitzer’e Rastar 3200 serisi iki adet römorkörü teslim etti. UZMAR Tersanesi’nde gerçekleştirilen teslim töreninde UZMAR CEO’su Noyan Altuğ ve Svitzer Bölge Deniz – Filo ve Operasyon Müdürü Dalton Alister teslim protokolünü imzalarken, Svitzer Yeni İnşa Grup Proje Müdürü Kim Moller Caspersen ile Yeni İnşa Grup Başkanı Esben H. Grundtvig hazır bulundu.

M/Tug SVITZER REDHEAD ve M/Tug SVITZER RUBY‘nin Svitzer firması için yaptıkları ilk römorkörler olduğunu belirten UZMAR CEO’su Noyan Altuğ, “Svitzer, dünyadaki ana römorkör operatörlerinden biri. Bu nedenle bizden römorkör alması bizim için çok önemli. Bu römorkörler en yüksek seviyede, Avustralya standartlarında çalışacak” dedi.

UZMAR olarak aynı zamanda Türkiye’nin ilk pilotaj ve römorkaj firması olduklarını hatırlatan Altuğ, filomuzdaki römorkörlerini de aynı standartlarda yaptıklarının altını çizdi.

Noyan Altuğ, “Bu teslim değil bir başlangıç. Bir yıl sonra hala memnunlarsa o zaman başarmışız demektir. Ekibimiz ile beraber kaliteyi yaratıyoruz. Danimarka’dan, Avusturya’dan gelip alıyorlar. Önemli olan kar yapmak değil ihraç edebilmek. Ekonomik ağır koşullar var ama önemli olan problemleri masaya koymaktan çok çözmeye yönelmek gerekiyor. Milli ihracata katkımızı sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

UZMAR FANTASTİK MAKİNELER ÜRETTİ

Svitzer Yeni İnşa Grup Başkanı Esben H. Grundtvig ise, “7 yıl önce UZMAR’ı ziyaret etmiştim ama şimdi sipariş verdik. Fantastik makineler ürettiler. Çok teşekkür ederiz. İş birliğimizin süreceğini umuyoruz” dedi.

Svitzer Bölge Deniz – Filo ve Operasyon Müdürü Dalton Alister ve Svitzer Yeni İnşa Grup Proje Müdürü Kim Moller Caspersen de bu römorkörlerin UZMAR ile aralarındaki işbirliğinin başlangıcı olarak gördüklerini söyledi.

HER TİP GEMİYE HİZMET VERECEK

Kanadalı dizayn firması Robert Allan tarafından tasarlanan RAstar 3200 serisi kardeş römorkörler, her tipte gemiye güvenli bir şekilde yanaşma, açığa alma ve eskort hizmeti verecek.

UZMAR sektörde hızla yükselen, operasyona hazır, yüksek standartlarda üretilmiş römorkör ihtiyacı taleplerini karşılamak üzere, son teknoloji donanımlara sahip tersanesinde, istasyon bazlı üretim yöntemi ile spekülatif olarak deniz aracı inşa ediyor.

RÖMORKÖRLER İKİ AYDA TESLİM EDİLDİ

Svitzer’in Ocak 2019’da verdiği 2 adet römorkör siparişini 2 ay gibi bir sürede teslim eden UZMAR, bu sayede dünyada ses getiren ve ülkemizin adını gururla duyuran bir başarıya da imza atmış oldu.

Hali hazırda operasyona başlayacakları limanlara doğru hareket etmek üzere UZMAR Tersanes’inden ayrılmaları için son hazırlıkları devam eden kardeşlerden Svitzer Redhead Fremantle Bölgesi’nde, Svitzer Ruby ise Kembla Limanı’nda görev yapacaklar.

M/TUG SVITZER REDHEAD

RAstar 3200

Tam Boy : 32 metre

Genişlik : 12.8 metre

Derinlik : 5.37 metre

Seyir draftı : 6,00 metre yaklaşık

Ana makineler : 2 x Caterpillar 3516C 2350 kW

Sevk Sistemi : 2 x Rolls Royce US255 FP

Çeki Gücü(Kıçtan) : 80 ton

Çeki Gücü(Baştan) : 75 ton

Sürat : 13 knots

Klas : Bureau Veritas 1 +Hull •Mach, Fire Fighting-1 Water Spray,

AUT-UMS, Unrestricted Navigation, In Water Survey

M/TUG SVITZER RUBY

RAstar 3200

Tam Boy : 32 metre

Genişlik : 12.8 metre

Derinlik : 5.37 metre

Seyir draftı : 6,15 metre yaklaşık

Ana makineler : 2 x Caterpillar 3516C 2525 kW

Sevk Sistemi : 2 x Rolls Royce US255 FP

Çeki Gücü(Kıçtan) : 85 ton

Çeki Gücü(Baştan) : 80 ton

Sürat : 13 knots

Klas : Bureau Veritas 1 +Hull •Mach, Fire Fighting-1 Water Spray,

AUT-UMS, Unrestricted Navigation, In Water Survey

10-043.jpg

uzmar-004.jpg

uzmar1-005.jpg

uzmar2-006.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 5905 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.