1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Amacımız, Türk insanına gelecek ve değer kazandırmak”
“Amacımız, Türk insanına gelecek ve değer kazandırmak”

“Amacımız, Türk insanına gelecek ve değer kazandırmak”

Sadece Türkiye’de değil tüm dünya denizlerinde yol alabilecek denizciler yetiştirdiklerini dile getiren Metin Kalkavan “Denizlerdeki kaliteli eleman eksikliğini giderip Türk insanına gelecek hazırlamak en önemli arzumuzdu.Bugün bunu başardık" dedi.

A+A-

En büyük amaçlarının, dünya denizlerine kaliteli denizci yetiştirip, Türk bayrağını tüm dünyada başarıyla dalgalandırmak olduğunu belirten Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) Başkanı Metin Kalkavan “Bugün bizim için tarihi bir gün. 22 senelik bir emeğin sonucu bugün. Biz her zaman zoru başarmaya çalışırız. Dünyada her şeyi başarabilirsiniz ama eğitim çok farklı. İnsanlara eğitim verip meslek sahibi yapma çok farklı bir gurur. Denizlerdeki kaliteli eleman eksikliğini giderip Türk insanına hem değer kazandırmak hem de gelecek kazandırmak en önemli arzumuzdu. Bu arzumuzun gerçekleşmesindeki en büyük pay, Deniz Ticaret Odası’nındır. Dünyada hiçbir oda, böyle bir başarıya imza atamamıştır. Yıllardır DTO’nun kaynakları bu yatırım için kullanılıyor ve geldiğimiz noktayı hep birlikte görebiliyoruz. Helal olsun. Üniversite kurmak çok kolay bir iş değil. Çok emek var ortada.” şeklinde konuştu.

“GELECEK SİZLERSİNİZ”

İlk mezunlara seslenen ve temennide bulunan Kalkavan, konuşmasında “Biz, verdiğimiz sözleri tuttuk. Mezun olan öğrencilerimizi tam donanımlı olarak dünya denizlerine hazır hale getirdik. İşleri hazır, gelecekleri parlak. Aslında bu daha başlangıç. Denizci ordusuna her sene katkı sağlayacağız. İlkler her zaman farklıdır. Bu ülkenin dinamik,geleceği parlak insanlara ihtiyacı var. Yarının yatırımcısı sizler olacaksınız. Dışarıda sizi kucaklayacak büyük bir denizci aile var. Sizler artık uluslar arası ünvana sahip, 168 ülkede çalışabilecek bir formasyonla yetiştirildiniz. Allah yolunuzu açık etsin.

Biz PRÜ olarak sadece Türkiye’de değil dünya denizlerinde yol alabilecek şekilde öğrenci yetiştirmeyi hedefledik. Daha iyisini de yapacağız.

Akademik kadromuz her geçen gün büyüyor. Öğrenci sayımız günden güne büyüyor. Çok zorluk çektiğimiz bu serüven de Prof. Dr. Osman Kamil Sağ’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni genç ve dinamik rektörümüz Prof. Dr. Oral Erdoğan’a da yeni görevinin tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Onların katkıları olmadan bu işi başaramazdık.” ifadelerine yer verdi.

0000-001.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1132 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.