1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Amasra'da deniz ulaşımı için ilk adım atıldı
Amasra'da deniz ulaşımı için ilk adım atıldı

Amasra'da deniz ulaşımı için ilk adım atıldı

Amasra'ya yapılması planlanan yolcu limanı projesi için ilk girişimler yapıldı. Yapılacak olan liman iskelesi ile deniz üzerinde de yolcu ulaşımı yapılması hedef alınıyor.

A+A-

Amasra'da yolcu limanı yapılıyor. Yapılacak olan liman sayesinde deniz üzerinde de yolcu ulaşımı sağlanmış olacak.
 
Her yıl 600 bin yerli ve yabancı turistin uğradığı Amasra tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile turist çekmeye devam ediyor. Yapılması planlanan yolcu limanı projesi için hazırlıklar devam ediyor. Amasra'ya yapılacak olan bu yolcu limanı ile birlikte yerli ve yabancı turistlerin ulaşımı da kolaylaşmış olacak. 
 
Amasra Belediye Başkanı Emin Timur  konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Timur, '' Amasra doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve havasıyla bölgenin en önde gelen turizm merkezlerinden birisi.
 
Tarihi ve doğal güzellikleri ile her yıl 600 binin üzerinde yerli ve yabancı turisti ağırlayan Amasra'ya yapılacak yolcu limanı ve yat limanı iskelesi ile denizden de ulaşım mümkün olacak. Yaptığımız yatırımlar, düzenlemeler ve yeniliklerle birlikte turist sayısı her geçen yıl giderek artıyor. Amasra Büyük Liman'da 240 metre uzunluğunda yolcu iskelesi ve yat limanı projesi hayata geçirilmiş durumda. Bu sayede gelecek olan turistler deniz yolu ulaşımını da kullanabilecekler. Bartın-Amasra karayolu üzerine yapmış olduğumuz tüneller sayesinde vatandaşlar virajlı ve dar yollardan kurtulmuş oldu. Turist sayısının hızla artmasının en önemli etkenlerinden biride bu projedir. Hollanda, İngiltere, Almanya, Fransa, Kore ve Japonya'dan çok sayıda turist bölgeye ziyarette bulunuyor. Son yıllara baktığımızda ise İran, Kuveyt gibi ülkelerden gelen turist sayısı da bir hayli fazla. Turistleri en güzel şekilde ağırlamak için hazırlıklarımız devam ediyor.'' ifadelerini kullandı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5886 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.