1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Amasra'ya deniz yoluyla da turist gelecek
Amasra'ya deniz yoluyla da turist gelecek

Amasra'ya deniz yoluyla da turist gelecek

Tarihi güzelliklerinin yanı sıra deniz turizmiyle ünlü Amasra ilçesinde, Rıhtım Projesi'nin tamamlanmasıyla özellikle Fransa ve ABD'den büyük yolcu gemileriyle turistlerin getirilmesi hedefleniyor.

A+A-

Koyları, tertemiz kumu, az dalgalı suları ve tabiatla bütünleşen güzellikleriyle turistlerin ilgisini çeken Amasra'ya inşa edilen "Amasra Limanı Yolcu İskelesi ve Yat Limanı" projesinde üstyapı çalışmaları sürüyor.

Pasaport kontrol noktaları, bekleme salonu ile elektrik ve su gibi hizmetlerin verileceği yapıların tamamlanmasıyla ilçeye yatların yanı sıra yolcu gemilerinin gelmesi bekleniyor.
Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, AA muhabirine güneş, kum ve deniz üçlüsüne kültürü de ekleyen Karadeniz'in önemli turistik alanları arasındaki Amasra'da turizm çeşitliliğinin sağlanmasını amaçladıklarını söyledi.

Belediye başkanlığının müracaatı doğrultusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca projelendirilen yolcu rıhtımının üstyapı dışında tamamlandığını anlatan Timur, ilçeye gemilerin gelmesini sağlayacak düzenlemelerde sona yaklaşıldığını dile getirdi.

Timur, yolcu iskelesinin 80 yat kapasiteli olduğunu belirterek, "Gümrük sahasında üstyapı çalışmalarımız başladı.

Temmuza kadar bitirmeyi hedefliyoruz. İlk etapta 260 bin lira olmak üzere 700 bin lira yatırım yapacağımız rıhtımın işletmesi de belediyeye ait olacak" diye konuştu.

Rıhtım sayesinde büyük yolcu gemilerinin ilçeye geleceğini anlatan Timur, şunları kaydetti:
"İlçeye gemiyle 10 günde bir yolcu gemisi gelmesini planlıyoruz. İlk etapta yılda 55 bin turistin bu şekilde ağırlanacağını, ilerleyen yıllarda da sayının 200 bini aşacağını tahmin ediyoruz. Şu anda birçok acenteden 30'a aşkın yolcu gemisinin gelmesi için talep var. Belediye olarak bir an önce üstyapımızı tamamlayıp bu talebe cevap vermek istiyoruz."

Batı Karadeniz'in tek yat limanı

Yat Limanı'nın Batı Karadeniz'de tek olduğuna işaret eden Timur, "Şu anda yılda 400 bin turist ağırlıyoruz. Bunun yanında deniz yoluyla gelecek turistler de bizim için önemli. Bulgaristan, Rusya ve Ukrayna'nın yanı sıra Tuna Nehri yoluyla Avrupa ülkelerinden yatlar buraya gelecek" ifadesini kullandı.

Timur, yat turizmine çok önem verdiklerini vurgulayarak, "Batı Karadeniz'in tek yat limanı Amasra'da. Ankara'nın denizi olmayı amaçlıyoruz çünkü yat sahipleri genellikle İstanbul'daki rıhtımları kullanıyor. Ankara'ya 3 saat uzaklıktaki Amasra'ya yatlar çok rahat bırakılabilecek" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1933 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.