1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ankara Antalya Otobüs Bileti
Ankara Antalya Otobüs Bileti

Ankara Antalya Otobüs Bileti

Ankara'dan Antalya'ya gelmek için clickbus.com.tr sitesine girip Ankara Antalya otobüs bileti fiyatlarını öğrenmeniz artık çok kolay.

A+A-

Ankara'dan Antalya'ya gelmek için clickbus.com.tr sitesine girip Ankara Antalya otobüs bileti fiyatlarını öğrenmeniz artık çok kolay.  

1) Karain - Antalya’nın 27 Km. kuzey batısındadır. Kazılar sonucunda yontma taş devrine ait buluntular ortaya çıkarılmıştır.  

2) Termessos - Antalya’nın 30 Km. batısına düşer. Yunan, Bizans, bilhassa Hellenistik ve Roma devirlerini yaşamıştır. Mezarlığı ilgi çekicidir. Tiyatrosu 4200 kişi alır.  

3) Lymira - Kayalara oyulmuş Likya mezarları görülebilir. Finike civarındadır.  

4) Elmalı - Ömerpaşa Camii (XV. yüzyıl) ve Sinan-ı Ümmü Camii bulunmaktadır.  

5) Demre (Myra) - Kale nahiyesi civarında deniz sahiline yarım saat mesafededir. Lykia devrinde (M.Ö. V - IV. yüzyıl) kurulmuştur. Bu devre ait kaya mezarlarıyla, bugün Hıristiyan aleminin Noel Baba adiyle tanıdığı Aya Nikola (St. Nicholas) um mezarı ve onun adına inşa edilmiş kilisesi görülmeğe değer.  

6) Sura - Demre civarındaki Sura harabeleri görülmeğe değer kalıntıları ihtiva etmektedir.  

7) Kaş (Antiphellus) - Yunan, Roma, Bizans eserleri görülebilir. Hellenistik devirden kalma bir tiyatrosu görülebilir.  

8) Kervansaraylar ve Hanlar - Selçuk imparatorları, hükümet merkezi olan Konya’yı Akdeniz kıyılarına bağlayan yollar üzerinde birçok hanlar yapmışlardır. Bunların yapıları kesme taştan ve gayet sağlamdır. Tonoz yahut taşla örülmüş yüksek kemerli tavanları, zarif Selçuk motifleriyle süslü kapıları, üzerinde nefis1 Selçuk sülüsü ile yazılmış kitabeler vardır. Bunların en ünlüleri: Susuz Hanı, Burma Ham, Tol Ham, Pazarcık Hanı, Kargı Hanı, Alara Hanı, Şarapsa Hanı, Kırkgöz Hanlarıdır.  

9) Sillyon (Yanköy Hisarı) -Şehir Hellenistik, Pers, Roma, Bizans ve Selçuk devirlerini yaşamış ve Büyük İskender tarafından da zaptedilmiştir. Bilhassa Hellenistik devre ait surlar, kuleler, Bastiyonlar, kapılan bugün de bütün canlılığıyla ayakta durmaktadır.  

10) - Selge (Zerk) - Pisıdia’nın en mühim dağ şehirlerinden biridir. Mütemadiyen komşu şehirlerle harbeden Selge’nin stadyum, tapmak, tiyatro, su yolu ve mezarları bugün kısmen ayaktadır. Ankara Antalya otobüs bileti www.clickbus.com.tr sitesinden alınır.

Bu haber toplam 1381 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.