1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ankara'da patlama: 37 ölü, 125 yaralı
Ankara'da patlama: 37 ölü, 125 yaralı

Ankara'da patlama: 37 ölü, 125 yaralı

Ankara’da meydana gelen patlama neticesinde ölenlerin sayısı 37'ye yükseldi. Söz konusu patlama beş ay içinde gerçekleşen üçüncü patlama oldu.

A+A-

Ankara’nın kalbindeki Kızılay'da saat 18.45 sıralarında şiddetli bir patlama yaşandı.

Güven Park’ta otobüs duraklarının yakında bir aracın patlaması sonucu 37 kişi hayatını kaybetti, 125 kişi de yaralandı.
Ankara, son beş ay içerisinde üçüncü kez bombalı saldırıyla sarsıldı.

Bakan Ala: Ciddi emarelere ulaşıldı

Saldırının bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğini söyleyen Ala, saldırıyı gerçekleştiren örgüte ilişkin ciddi bilgilere ulaşıldığını ancak açıklamanın bilgilerin kesinleştirilmesinin ardından yapılacağını söyledi.
Bakan Ala saldırıya ilişkin şu bilgileri verdi:

"Otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarımıza seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terörist saldırı düzenlendi. Bu saldırıyı milletçe lanetliyoruz. Bunu yapanların amaçlarına ulaşamayacağını söylüyoruz. Bu millet çok problemlerin üstesinden gelmiştir. Bu saldırılar milletin azim ve kararlılığını ortadan kaldıramayacaktır.

Ciddi emarelere ulaşıldı. Kesin olarak yapan örgüt sonuçlar tamamen elde edilip soruşturma bu yönüyle tamamlanınca açıklanacaktır. Yarın bu araştırmalar nitecilenir. Kesin kanaate varıldıktan sonra açıklanır. elbette biz terörist saldırılarla şu anda yürüttüğümüz milletin huzuru için ülkemizin birliği için yaptığımız terörle mücadele sekteye uğramayacaktır. Türkiye bu sorunun da üstesinden gelecektir. Terörle mücadelede kararlılığımız bu tür saldırılarla engellenemeyecektir. Bu ülke ayağındaki prangayı etkili bir mücadeleyle ayağından söküp atacaktır."

Ölü sayısına ilişkin ilk bilgiyi ise Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu akşam saatlerinde verdi. Bakan Müezzinoğlu, saldırıda 34 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Ölü sayısı 37'ye yükseldi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısının 37'ye yükseldiğini söyledi.
Terör zihniyetini lanetlediğini belirten Müezzinoğlu, "Birisi kesin, ikincisi ise şüpheli terörist olma ihtimali yüksek. 30 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetti. 3 vatandaşımızı daha kaybettik. Hastanede kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısı 7 oldu. 71 yaralımız var. 15’i yoğun bakımda tedavi görüyor" diye konuştu.

Araçla ilgili bilgilere ulaşıldı

Öte yandan, yapılan incelemeler sonucu intihar saldırısında kullanılan bomba yüklü aracın markası, modeli ve şase numarasının belirlendiği de kaydedildi.

İlk saldırıda 103 kişi ölmüştü

Başkent’teki ilk saldırı, 10 Ekim tarihinde saat 10.04’te gerçekleşti. Sendikalar, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin Ulus’ta düzenlediği “Barış Mitingi”ne canlı bomba saldırısı düzenlendi. Ankara Garı kavşağında art arda meydana gelen iki patlamada 103 kişi hayatını kaybederken, 450’den fazla kişi de yaralandı.

Ankara’yı kana bulayan ikinci saldırının tarihi ise 17 Şubat’tı. Çankaya ilçesinde Genelkurmay Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı gibi önemli binaların yakınında askeri servis araçlarının geçişi sırasında saat 18.31’de bomba yüklü bir araç infilak etti. Merasim Sokak’taki bu saldırıda ise 29 kişi yaşamını yitirdi. Terör saldırısında 60 kişi de yaralandı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1570 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.