1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Antalya DTO'da sorunlar ele alındı
Antalya DTO'da sorunlar ele alındı

Antalya DTO'da sorunlar ele alındı

Deniz Ticaret Odası (DTO) tarafından düzenlenen yılın ilk toplantısında, günübirlik tur tekneleri ile balıkçıların sorunları ele alındı.

A+A-

Deniz Ticaret Odası (DTO) tarafından düzenlenen yılın ilk toplantısında, günübirlik tur tekneleri ile balıkçıların sorunları ele alındı.

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, Kemer ilçesindeki bir restoranda yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik içinde denizcilik sektörünün sorunlarını çözmek istediklerini söyledi. Kemer'de günü birlik tur teknelerin geçen yıla göre sezonu yüzde 30 düşüş ile kapadığını ifade eden Erol, sorunların çözümü için öncelikle ortak mutabakatın sağlanması gerektiğini kaydetti.

Bu sektörde para kazanmak için masrafların karşılanması gerektiğini belirten Erol, "Bu denizlerde birlikte para kazanacağız. Sorunlar için yönetmelik çalışması yapalım. İhtisas Komisyonları toplansın. Sorunları birlikte çözelim. Yönetmeliği değiştirmeye kadar gidelim. İhtisas Komisyonlarında yönetmelik taslağı çıkaralım. Sektör toplansın ortak karar versin. Deniz hepimizin sektör hepimizin" dedi.

Günübirlik Tur Tekneleri İhtisas Komisyonu'nun Ocak ayı sonuna kadar toplanması talebinde bulunan Erol, yönetmelikle ilgili sıkıntıların giderilmesi gerektiğini bildirdi.

DTO Yönetim Kurulu üyesi Serdar Eyiler ise sorunların çözümü konusunda ihtisas komisyonlarına önemli görevler düştüğünü belirtti. Eyiler, "Günübirlik Tur Tekneleri İhtisas Komisyonu toplanmalı ve Kemer'de yaşanan sorunlar çözülmelidir. Komisyonlarda sorunlar tam anlamıyla tespit edilmeli ve DTO olarak bu sorunları çözmeliyiz" diye konuştu.(aa)

24418.jpg

virahaber.com

Bu haber toplam 1054 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.