1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Antalya sezonu açtı
Antalya sezonu açtı

Antalya sezonu açtı

Antalya Limanı, 2013 kruvaziyer sezonunu bugün 400 turistin bulunduğu Alman bayraklı 'MS Deutschland' adlı gemi ile açtı.

A+A-

Bu yıl limana 100'ün üzerinde kruvaziyer gemisinin uğraması bekleniyor.Türkiye kruvaziyer turizminde liderlerinden Global Liman İşletmeleri'ne ait Port Akdeniz Antalya Limanı, 2013 sezonunu bugün açtı. İlk gemi, Alman bayraklı 'MS Deutschland' saat 07.00 civarlarında limana yanaştı. 400 turistin yer aldığı ve İskenderun yönünden gelen kruvaziyer gemisi, akşam Rodos'a hareket edecek.

Port Akdeniz Antalya Limanı Genel Müdürü Özgür Sert, bu yıl yolcu sayısında 200 bini hedeflediklerini söyledi. Bu yıl için 4 yeni gemi anlaşması daha yapıldığını belirten Sert, yelpazenin oldukça genişlediğini ve bunun da bölge ekonomisine büyük katkı getireceğini kaydetti. Limana uğrak yapan gemilerdeki yolcuların büyük kısmının gemiye Antalya'da katıldığını veya ayrıldığını belirten Sert, Bu yolcular dolayısıyla sadece Antalya Limanı'nı kullanmıyorlar, havalimanını kullanıyorlar. Otellerde konaklama, şehir merkezi turları gibi çok büyük katkılar olduğunu söyleyebiliriz diye konuştu.

Sert, Antalya Limanı'nı indi- bindi olarak belirleyen gemilerin Doğu Akdeniz ve Akdeniz çanağındaki İtalya, İspanya, Mısır, Türkiye'nin diğer limanları, Yunanistan adalarını gezdiklerini de anlattı.

ms-deutschland.jpg

virahaber.com / Odatv.com

Bu haber toplam 1316 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.