1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Antalya'da 3 koy imara açıldı
Antalya'da 3 koy imara açıldı

Antalya'da 3 koy imara açıldı

Alanya Kalesi, Kaş ilçesinde yer alan Patara ve Fırnaz Koyu ile Demre’nin Taşdibi Yarımadası’nın sit statüleri yenilendi. Böylece tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen bu yerlerde villa, turizm tesisi, taş ocağı ve maden faaliyeti yapmanın önü açıldı.

A+A-

Alanya Kalesi, Kaş ilçesinde yer alan Patara ve Fırnaz Koyu ile Noel Baba’nın memleketi olarak bilinen Demre’nin Taşdibi Yarımadası’nın sit statüleri yenilendi.

Türkiye'nin tarihi, doğal ve turistik güzellikleriyle bilinen Antalya’nın gözde beldelerinde sit sınırları yeniden çizildi. Alanya Kalesi, Kaş ilçesinde yer alan Patara ve Fırnaz Koyu ile Demre’nin Taşdibi Yarımadası’nın sit statüleri yenilendi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, yapılan değşiklikle bu yerlerde villa, turizm tesisinin yanı sıra belli sınırlamalarla taşocağı, maden faaliyetinin yapılması mümkün olabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin onayıyla alınan kararlar, dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haberde, Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu'nun yeni statülerle doğal güzelliklerin imara açıldığı yönündeki ifadesi yer alırken, yetkililerin de, değerlendirmelerin bilimsel kriterler ışığında yapıldığı yönündeki görüşleri ifade edildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 5612 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.