1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Antalya’da denizde can pazarı!
Antalya’da denizde can pazarı!

Antalya’da denizde can pazarı!

Antalya açıklarında dalgalar nedeniyle  denize düşen ve alabora olan fiber teknelerinin üzerinde yardım bekleyen üç amatör balıkçıyı civarda avlanan diğer balıkçılar kurtardı.

A+A-

Kundu Çayı'ndan denize açılan amatör balıkçılar Mahmut Sullu ve Mehmet  Akyüz, akşam saatlerinde limana döndü. Sullu ve Akyüz, bu sırada Kundu Çayı ile  denizin buluştuğu noktanın 200 metre ilerisinde ters dönmüş 4 metrelik bir fiber  tekne üzerinde yardım bekleyen 3 kişinin olduğunu fark etti.

Amatör balıkçılar, dalgalar nedeniyle zor anlar yaşayan ve "Kurtarın bizi" diye seslenen 3 kişinin yanına yanaşmaya çalıştı. Balıkçılar, alabora olan teknenin üzerinde güçlükle duran 3 kişiyi sakinleştirmek için uğraş verirken bir yandan da dalgalar yüzünden yanlarına  yaklaşmak için çaba harcadı.

Fiber teknenin üzerindekilere önce can yeleği atmaya çalışan ancak bunda başarılı olamayan balıkçılar, 3 kişiyi ellerinden tutarak kendi teknelerine çekmeye çalıştı. Balıkçılar, birkaç deneme sonucunda başarı sağladı. Ters dönen tekne de balıkçılar tarafından bir teknenin arkasına halatla bağlanarak karaya çekildi.

'ÇOK MUTLUYUZ'

Amatör balıkçılardan Mehmet Akyüz, balıktan döndükleri sırada deniz yüzeyinde 3 kişinin yardım istediğini  gördüklerini anlattı. 3 kişinin üzerine tutunduğu teknenin ters durduğunu gördüklerini  belirten Akyüz, "Dalgaların yüksek olması nedeniyle ters dönen tekneye güçlükle  yanaştık. Tekne tamamen batsaydı bir facia olabilirdi. 3 kişiyi teknemize aldık.  Bizim için insan canı her şeyden önemli. Onları kurtardığımız için çok mutluyuz."  dedi.

Akyüz, balıkçılığın bir sevda olduğunu, bazen tehlikeli olsa da küçük  teknelerle balığa çıkılabildiğini söyledi. Akyüz, özellikle 3- 4 metrelik fiber  tekne kullananların meteorolojik uyarıları iyi takip etmesi gerektiğini sözlerine  ekledi. Öte yandan balıkçıların denizde ters duran tekne üzerinde beklemesi ve  kurtarılma anları diğer balıkçılarca görüntülendi.

Vira Haber

Bu haber toplam 3383 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.