1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. Antalya'ya Denizcilik Müzesi müjdesi
Antalya'ya Denizcilik Müzesi müjdesi

Antalya'ya Denizcilik Müzesi müjdesi

DTO Antalya Şubesi'nin Meclis Toplantısı yapıldı. Menderes Türel'in konuk olduğu toplantıda DTO Başkanı Tamer Kıran, Manavgat'ta bulunan su sporları parkurlarının kiralanması ile ilgili sorununun çözüme kavuşmasını sağlayan Türel'e teşekkür etti.

A+A-

İMEAK DTO Antalya Şubesi'nin Olağan Meclis Toplantısı, Akra Barut Otel'de yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in konuk olduğu toplantı, Meclis Başkanı Berna Küner Vanmannekes'in açılış konuşması ile başladı. Şube tanıtım videosunun yayınlanmasının ardından söz alan DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, Başkan Türel'e denizcilere verdiği destek için teşekkür etti.

Ardından konuşan İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran, Manavgat'ta bulunan su sporları parkurlarının kiralanması ile ilgili sorunu talepleri doğrultusunda çözüme kavuşmasını sağlayan Türel'e teşekkür etti. Kıran, şöyle devam etti:

"Kaleiçi'nde günübirlik tur teknelerinin yaşamış olduğu keşmekeşe son vermek üzere Kaleiçi Yat Limanını kooperatifimize kiralayan, turnikeler koyarak hanutçuluğun önüne geçen ve tarihinde ilk kez güzel bir sezon yaşanmasına imkân tanıyan Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da mevcut eksikliklerin kooperatifimiz tarafından giderilmesi için Ocak 2019 ayında sona erecek kira sözleşmesinin yasaların el verdiği süreye uzatılarak yenilenmesini talep ediyor desteklerinizi bekliyoruz. Dünya Şehri Antalya'da deniz kültürünün yaşatılması ve farkındalığının arttırılması için Antalya Denizcilik Müzesi yapılmasının önemli olduğunu değerlendirmekteyiz. 640 km sahil şeridi ile ülkemizin en uzun deniz sınırına sahip olan ilimizde ailelerin çocukları ile birlikte hoşça vakit geçirirken eğitim alabilecekleri çağımız modern müzecilik anlayışına uygun Denizcilik Müzesinin hayata geçirilmesinde katkı ve desteklerinizi bekliyoruz. Adrasan yat yanaşma yeri ile Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri Projesinin hayata geçirilmesini bekliyoruz. Doğal güzelliği ile yerli-yabancı tüm konukların ilgisini çeken Kekova Kaleköy'e teknelerin yanaşabileceği iskele yapılması için desteğinizi bekliyoruz."

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise Antalya'nın denizden daha çok yararlanması adına çalışmalar yaptıklarını, bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini belirtti. Türel, DTO ile çok yakın ilişkiler içinde olduklarını, karşılıklı görüş alışverişi ile üzerlerine düşen her türlü desteği vereceklerini söyledi.

LİMAN İHALE AŞAMASINA GELDİ

DTO toplantısında konuşan Türel, Kruvaziyer Liman Projesi'nin ihale aşamasına geldiğini, gelecek dönem Antalya'da 4 yeni yat limanı olacağını ifade etti.

Türel, Barcelona'da şehir merkezinde yedi kruvaziyer liman olmasına rağmen Antalya'da kruvaziyer limanının olmamasının büyük eksiklik olduğunu kaydetti.

Türel, limanla ilgili ilk adımı attıklarını, dünyanın en önemli yatırım danışmanlık firmalarından birinin de gayretleriyle ihale prosedürlerini hazırladıklarını vurguladı.

KALEİÇİ'NE İKİNCİ ASANSÖR

Kaleiçi turizmini hareketlendirerek daha çok turist çekmek adına mevcut asansöre ek olarak yeni bir asansör yapacaklarını aktaran Türel, “Kırk merdivenlerin olduğu bölgeye de ikinci bir asansör yapacağız. Yakın zamanda Kaleiçi Yat Limanına gelerek oradaki esnaf ve denizci kardeşlerimizle büyük bir kahvaltı organizasyonu yapacağız" dedi.

Deniz müzesi konusunda da açıklamada bulunan Türel, “Şu anda 9 ayrı müze ile ilgili çalışmalarımız var. Bu müzeler arasında su ve deniz müzesini de Antalya'ya kazandıracağız" diye konuştu.

dto-014.jpg

dto1-012.jpg

dto2-011.jpg

dto3-009.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 10066 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.