1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Antarktika şaşırtmaya devam ediyor
Antarktika şaşırtmaya devam ediyor

Antarktika şaşırtmaya devam ediyor

Antarktika bilim insanlarını her daim şaşırtmaya devam ediyor. Kıta'da yapılan bir kazıda yerin bin metre altında mikrobik bir canlı tespit edildi.

A+A-

Aralık ayında Güney Kutbu yakınlarında bulunan bir yeraltı gölüne ulaşmak için 1km'lik buzu delen bilim insanları asla beklemedikleri bir sürprizle karşılaştılar. Kazı esnasında tespit edilen ve aşırı iklim koşullarında yaşayabilen mikrobik bir canlı olan tardigrad kalıntılarının keşfi, araştırmada yer alan bilim insanlarından biri olan David Harwood’a göre tam bir sürpriz oldu.

Antarktika'da bulunan buzul altı göllerde çok nadiren tespit edilen yaşam kalıntılarının bu bölgede 1,000 metre derinlikte keşfedilmesi tam anlamıyla hayret verici bir durum. Kıta’nın buzul altı göllerinde yaşam kanıtı en son 2013 yılında Hodgson Gölü’nün yaklaşık 100. metresinde tespit edilmişti. Bilin insanları bu derinlikte 20 bakteri kültürüne rastlamışlardı.

Tespit edilen kalıntılar üzerinde henüz bir inceleme yapılmadığı için hayvanın; bir süre sonra donan Antarktika okyanus suyunda mı yaşadığı yoksa cesedin buzul altı akıntılarıyla civardaki dağlardan mı getirildiği bilinmiyor. Bu soruların cevabı için bilim insanlarının, hayvan DNA’sı üzerinde inceleme yapmaları gerekiyor. Ancak incelemeden sonra hayvanın suda yaşayan mı yoksa karada yaşayan tür mü olduğu ortaya çıkacak.

Vira Haber

Bu haber toplam 7717 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.