1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. APM Terminals İzmir’in operatörleri simülatör eğitimlerine başladı
APM Terminals İzmir’in operatörleri simülatör eğitimlerine başladı

APM Terminals İzmir’in operatörleri simülatör eğitimlerine başladı

APM Terminals İzmir’in dev vinçlerini kullanacak operatörler, gerçeğinin birebir aynısı simülatörlerde eğitim görüyor.

A+A-

Faaliyete geçtiğinde Ege Bölgesi’nin en büyük konteyner terminali olacak APM Terminals İzmir, ilk fazının tamamlanması ve ticari operasyona başlamasının yaklaşması nedeniyle vinç operatörlerinin simülasyon eğitimlerine başladı.

Bu ayın başında kullanımına açılan son teknoloji ile donatılmış, aynı anda üç kişinin eğitim almasına olanak sağlayan simülasyon odasında, limanda kullanılacak dev vinçlerle birebir aynı ekipmanlar kullanılarak operasyon canlandırılması yapılıyor ve vinç koltuğuna oturan operatörler gemi yükleme ve tahliye eğitimi alıyor. 7 adet yüksek çözünürlüklü 70 inç led ekran, 3 boyutlu hareket edebilen kabin platformu ile donatılmış ve ayrıntılı performans raporları üretebilen yazılımla zenginleştirilmiş simülatörde, günlük hayatta operasyon esnasında yaşanabilecek gece - gündüz değişimi, yağmur, kar veya sis gibi olaylar birebir tecrübe edilerek, oluşabilecek tüm hava koşulları ve beklenmedik durumlara karşı hazırlıklı ve eğitimli olunması hedefleniyor.

İzmir'in Aliağa ilçesindeki Petkim Limanı’nı (PETLİM) 28 yıllığına işletecek olan APM Terminals İzmir, ilk fazında, 350 metre rıhtım ve 16 metre su derinliğine sahip olacak; akabinde, ikinci fazın tamamlanmasıyla toplam 700 metre rıhtım uzunluğuna sahip olacak şekilde 350 metre daha ilave edilecektir. İhracata yönelik üretim için tasarlanan ve Petkim Yarımadası’nın bir parçası olan bu yeni liman, 450 milyon Dolar tutarında bir yatırımı temsil etmekte olup, 600 kişiye yeni iş imkanı sağlayacaktır.

"En güvenli şekilde operasyon yapmayı hedefliyoruz"

APM Terminals İzmir Genel Müdürü Mogens Wolf Larsen, “Bu simülatör, Ekim ayında terminalimize gelen dev STS vinçleri ve ileri teknolojiye sahip RTG vinçler dahil birçok farklı ekipmanı simüle edebilmektedir. Buradaki hedefimiz tecrübeli veya tecrübesiz tüm operatörlerimizin ekipmanın üzerine çıkmadan önce, kapsamlı olarak tüm eğitimlerini simülatör üzerinde yapmak ve oluşabilecek tüm senaryoları uygulamak. Bu simülatör ile verdiğimiz eğitimlerle hem daha profesyonel operatörler yetiştirmeyi, hem de tüm olumsuz koşulları simülatör ile tecrübe edip, gerçek hayatta karşılaştığımız durumlarda en güvenli şekilde operasyon yapmayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Vinçlerin ve diğer konteyner elleçleme ekipmanlarının Ocak ayında tamamlanarak, kurulum, test ve eğitim süreçleri gerçekleştirilecek olup, bunları takiben, APM Terminals İzmir’in 2016 yılının ilk çeyreğinde faaliyete geçmesi planlanıyor.

ViraHaber.com



Bu haber toplam 2226 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.