1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. APM'ye büyük misafir
APM'ye büyük misafir

APM'ye büyük misafir

Açılış tarihi için gün sayan APM Terminals İzmir bugüne kadar bu bölgeye uğrak yapan en büyük konteyner gemisine ev sahipliği yaptı.

A+A-

İzmir, Türkiye –İkinci fazın tamamlanmasıyla Ege Bölgesi’nin en büyük konteyner limanı olacak “APM Terminals İzmir’’ açılışına sayılı günler kala bölgeye bugüne kadar gelen en büyük konteyner gemisi olan ve yaklaşık 3 futbol sahası uzunluğundaki Buxcoast isimli gemiyi ticari olarak gemi kabulü öncesi tüm fonksiyonlarının harmoni içinde çalıştığının test edilmesi amacıyla misafir etti. Boyu 300 metre, eni 40 metre olan ve 6620 TEU kapasiteye sahip gemi bölgeye bu büyüklükte gelen ilk konteyner gemisi olma özelliğini taşıyor. Bir hafta süreyle terminale yanaşan ve geçtiğimiz hafta başında ayrılan Buxcoast isimli gemi ile APM Terminals İzmir, rıhtım donanımlarını ve vinçlerini, gemiye uygun olarak inşaa edilen liman işletim otomasyon sistemini, detaylı bir şekilde hazırlanmış süreçleri ve bunlara bağlı olarak ortaya çıkabilecek farklı senaryoları başarılı bir şekilde test etti. 

İzmir’in Aliağa ilçesinde ilk fazı tamamlanan ve yakın zamanda faaliyete geçecek olan APM Terminals İzmir 2017 yılının ilk çeyreğinde ikinci fazın tamamlanmasıyla ulaşacağı 1.3 milyon TEU kapasitesi Ege Bölgesi’nin en büyük konteyner limanı olacaktır. APM Terminals İzmir 700 metre rıhtım uzunluğu, 16 metre su derinliği ve 16 bin TEU kapasiteli son nesil gemilere hizmet verebilme özellikleri ile birlikte etkin ve modern limancılık anlayışı ile Ege Bölgesi’nin ihracat, ithalat ve ticaret yeteneğine büyük bir güç katacak ve Ege’yi küresel ticarete doğrudan bağlayacak özelliklere sahip modern bir işletme olarak faaliyete girecektir. 

Operasyona başlamak için gün sayan ve son hazırlıklarını gerçekleştirmekte olan APM Terminals İzmir’e, ilk ticari gemi uğrağının yakın zamanda gerçekleşmesi beklenmektedir.   

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2615 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.