1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aralık'ın Bilinmeyeni "Işınlanma bulundu mu?"
Aralık'ın Bilinmeyeni "Işınlanma bulundu mu?"

Aralık'ın Bilinmeyeni "Işınlanma bulundu mu?"

Zaman ve parçacık fiziği üzerine çalışma yapan birçok bilim insanı ışınlanma meselesine kafa yormuştur. Bu konuda bilimsel mesai harcayanların başında da Albert Einstein ve Nikola Tesla geliyor.

A+A-

Işınlanmanın bulunması konusunda kesin bir kanıt olmamasına rağmen, 1943 yılındaki Philadelphia Deneyi, üzerinde ışınlanmamanın bulunup bulunmadığı konusunda en çok tartışma yapılan olaydır.

Philadelphia Deneyi ile ilgili iddianın sahibi ufolarla ilgili çalışmalar yapan ve aynı zamanda amatör bir gök bilimci olan Morris Jessupisimli kişiydi. Olay Jessup’a 1955 yılında ulaşan bir mektupla başlar. Mektup donanmaya ait bir koruma destroyeri olan DE 173 sınıfı 1240 tonluk USS Eldridgegemisinin birkaç dakika içerisinde 600 km'den fazla bir uzaklığa gidip tekrar geldiğinden bahsediyordu.Carlos Miguel Allende isimli kişidengelen mektupta, USS Eldridge isimli geminin 28 Ekim 1943 sabah 9 sularında yeşil bir sisin içinde kaybolduğu ve birkaç saniye sonra geri geldiği iddia edildi. Jessup daha sonra olayla ilgili farklı isimlerden birkaç mektup daha alınca olayı araştırma başlar fakatJessup olayın esrarını aydınlatamadan 1959 yılında kendi otomobilinde ölü bulunur. Polise göre durum egzozla gerçekleştirilmiş bir intihar vakasıdır. Jessup’un ölümünden sonra konu defalarca farklı şekillerde gündeme gelmiş olaydan seneler sonra bu deneyde yer aldığını iddia eden askerler çıkmıştır. Amerikan Ordusu ise böyle bir deneyin varlığı konusunda kanıt bulunmadığını söylemiştir. Alternatif olarak yapılan bazı araştırmalarsa bu deneyin sadece görünmezlik için yapılan manyetizma deneyi olduğunu söylemişlerdi.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2450 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.