1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ARES Tersanesi'nde kaptan köşkü Alanç'a emanet
ARES Tersanesi'nde kaptan köşkü Alanç'a emanet

ARES Tersanesi'nde kaptan köşkü Alanç'a emanet

​​​​​​​ARES Tersanesi, yürütülen kurumsal yapılanma ve reorganizasyon çalışmaları kapsamında Ocak 2019 ayı itibariyle Genel Müdürlük görevine Utku Alanç’ın getirildiğini duyurdu. Alanç Nisan 2016’dan bu yana Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

A+A-

Kariyerine 2001 yılında Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığında subay olarak başlayan Alanç, hücumbot, denizaltı, mayın avlama gemileri ve MİLGEM sınıfı korvetlerin gemi inşa ve tedarik projesinde görev aldı. 2014 yılında ELD ve Konfigürasyon Müdürü olarak ARES Tersanesine katıldı.

İki yıllık ELD ve Konfigürasyon Müdürlüğü süresince, uluslararası bakım sözleşmeleri ve hizmet satış programları hitamında 2016 yılında iş geliştirme, satış/pazarlama, ELD ve bilgi teknolojilerinden sorumlu genel müdür yardımcılığına getirildi.

Elektrik ve elektronik mühendisliği lisans ve kontrat yönetimi yüksek lisans derecelerine sahip olan ALANÇ, kısa süre önce London Business School Senior Executive Programme müfredatını başarıyla tamamladı.

Utku Alanç, genel müdür olarak atanmasına ilişkin şunları söyledi: “ARES Türkiye’nin en büyük gemi ihracatçısı ve en hızlı büyüyen firması konumunda. Uluslararası arenada ise öncü ve yenilikçi bir tersane. Beş yıl önce ARES’e katılışımdan bu yana olağanüstü bir ekiple çalışma fırsatı yakaladım. Bu dönemde, gemi inşa projelerinin uzun takvimlerini de göz önünde bulundurduğunuzda, az zamanda büyük işler başardık. Önümüzdeki dönemde ürünlerimizi dost ve müttefiklerimizin yer aldığı yeni kıtalara taşımak ve bu yönde başlattığımız altyapı ve personel yatırım programlarımıza hız vererek ARES’i en üstün üretim teknolojileriyle ve en yaratıcı, azimli, dinamik ekiple donatmaya devam edeceğiz.”

ARES Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu ise Alanç’ı genel müdür olarak görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Kalafatoğlu şöyle dedi: Deneyimi ve çalışkanlığıyla, ARES’in dünya çapında süregelen başarısını daimi kılmak için önemli bir rol üstlenecek. Antalya merkezimizdeki ve yurt dışında konuşlu birimlerimizle yakın iş birliği içinde, müşteri memnuniyeti ve şirket hedeflerimize ulaşmamızı sağlayacağından hiç şüphem yok.”

ARES Tersanesi, kuruluşundan bu yana çeşitli ebatlarda 100’ün üzerinde gemi inşa etti. Firma, “dinamik, genç ve hırslı” olarak nitelendirdiği mühendis kadrosuyla kamu ve özel kuruluşların her türlü deniz platformu ve bağlı hizmet ihtiyacını karşılayabiliyor.

Firma, başarısını şu cümleyle anlatıyor: “ARES’in başarısının temelinde, dünyanın önde gelen tasarım ve donanım tedarikçileri ile iş birliği halinde, son teknoloji ekipman ve yüksek vasıflı insan gücünü kullanarak, üstün tasarım ve kaliteye sahip olan, sınıfının en iyi deniz platformlarını inşa etmesi ve bunun yanında müşterilerin her kademedeki talep ve beklentilerini karşılayabilmek için son kullanıcılarla daima açık iletişim halinde olması yatmaktadır.”

Vira Haber

Bu haber toplam 5114 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.