1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arkas Akdeniz’de büyüyor
Arkas Akdeniz’de büyüyor

Arkas Akdeniz’de büyüyor

Arkas, Lübnan ve Suriye’de kurduğu yeni şirketleri ile birlikte Akdeniz havzasındaki gücünü pekiştiriyor. Şirketler, 1 Ocak itibariyle faaliyete geçti.

A+A-

Arkas, Lübnan ve Suriye’de kurduğu yeni şirketleri ile birlikte Akdeniz havzasındaki gücünü pekiştiriyor. Şirketler, 1 Ocak itibariyle faaliyete geçti.

Arkas yurtdışındaki gelişmeleri ve fırsatları takip ederek yeni ofisler açmaya devam ediyor. Akdeniz ve Karadeniz’de ofislerinin bulunduğu ülkelere Lübnan ve Suriye’nin eklenmesiyle faaliyet gösterdiği ülke sayısı 15’e, ofis sayısı ise 32’ye ulaştı. Sadece Akdeniz’deki ofis sayısı 18’e çıkan Arkas, Yunanistan, İtalya, Cezayir, İspanya, Mısır, Libya, Suriye ve Lübnan’da olmak üzere 8 Akdeniz ülkesinde faaliyetlerini sürdürüyor.

Lübnan’da ofis açtı
Mare Nostrum “Bizim Deniz” olarak nitelendirdiği Akdeniz ve Karadeniz’de örgütlenmesine devam eden Arkas, Lübnan’da da kendi ofisini açtı. Arkas’ın armatörlük şirketi Arkas Line, 2009 yılından bu yana Beyrut’ta Gezairi Transport şirketinden acentelik hizmeti alıyordu. İşbirliğinin başarısıyla tarafların aldığı ortak girişim kararı ile Arkas Line’ın Lübnan’daki acentesi “Arkas Levant S.A.R.L Lebanon” adı ile yeniden yapılandı. Akdeniz’de önemli bir kavşak olan Lübnan’ın ekonomisi ve taşımacılık sektöründeki gelişmelerde Arkas’ın Lübnan’da kendi ofisini açmasına etken oldu. Türkiye’nin Lübnan’a ihracatında demir-çelik, makine, cihaz ve aletler, plastik ve plastikten mamul eşya gibi yükler taşınırken; hurda demir çelik, organik-inorganik bileşikler, plastik ve plastikten mamul eşya, ham deri, post ve kösele gibi ürünler de ithal ediliyor.

Hürriyet

Bu haber toplam 1009 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.