1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Arkas, çevreye ve çalışan sağlığına böyle dikkat ediyor!
Arkas, çevreye ve çalışan sağlığına böyle dikkat ediyor!

Arkas, çevreye ve çalışan sağlığına böyle dikkat ediyor!

Sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde geçtiğimiz yıl İzmir’deki merkez binada kâğıt ve plastik bardak yerine termos veya cam bardak kullanımına geçen Arkas, bu uygulamayla çevreye ve çalışan sağlığına katkı sağlıyor.

A+A-

Çalışan sağlığı açısından önem taşıyan uygulamayla birlikte çay, kahve gibi sıcak içeceklerin dökülmesi nedeniyle yaşanan iş kazalarının yanı sıra ofis, yürüyüş yolları ve asansörlerdeki kirlilikte de büyük oranda azalma gözlendi.

Kâğıt bardakların çevreye yayılması nedeniyle yaşanan çevre ve görüntü kirliliği ortadan kalkarken; uygulama, Arkas çalışanları arasında hâkim olan termos veya cam bardak kullanımının kâğıt bardağa göre daha sağlıklı olduğu görüşünü de pekiştirdi.

Termos bardak uygulamasının bir diğer kazanımı ise bir yıllık süre içinde kullanılmayan 1,5 milyon adet kâğıt bardaktan sağlanan 42 bin TL’lik tasarruf oldu.

Bu olumlu sonuçlar, uygulamanın merkez binada başlayan yolculuğunu Depark Bimar’a da taşıdı. Projenin, Arkas’ın diğer ofislerinde de hayata geçirilmesi planlanıyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2785 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.