1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Arkas Denizcilik mürettebatı 1181 mülteciye yardım eli uzattı
Arkas Denizcilik mürettebatı 1181 mülteciye yardım eli uzattı

Arkas Denizcilik mürettebatı 1181 mülteciye yardım eli uzattı

Akdeniz’de verdiği düzenli servisler nedeniyle bölgedeki yardım çağrıları ile sıkça karşılaşan Arkas Deniz Ticaret Filosu mürettebatı 2014 yılından beri 1181 mülteciye yardım elini uzattı.

A+A-

Şirket prensibi ve kurum kültürünün getirdiği bilinçle "Önce İnsan" felsefesiyle hareket eden personel Arkas ev sahipliğini elinden gelenin fazlasıyla göstermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Arkas Deniz Ticaret Filosuna bağlı Roseline A gemisinin Libya açıklarında aldığı bir çağrıya yanıt vererek 466 mülteciye yardım elini uzatması denizcilik medyası içinde de gündeme oturmuştu.

arkas-denizcilik-multecilere-yardim-etti---1.jpg

Arkas’ta insan odaklılık binin üzerinde mülteciye ışık oldu

40 gemisiyle Akdeniz, Karadeniz ve Batı Afrika'ya düzenli servis veren Arkas, 20 yılı aşkın süredir Akdeniz’de yoğun olarak çalışıyor. Arkas Deniz Ticaret Filosu, geçtiğimiz yıllarda da ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçarak hayata tutunmaya çalışan mültecilere yardım etmeye de devam ediyor.

2014 yılında İyon Denizi’nde Kaptan Enver Varol yönetimindeki Tomriz A gemisi 23 mürettebatıyla ulaştığı bottaki 150 mülteciyi kurtarmasının ardından yine aynı yıl Natalia A gemisi Kaptan Gökhan Ölmez ve 16 mürettebatı, 251 mülteciyi güvertesine alarak kurtarmıştı.

Geçtiğimiz yıl ise Kaptan Mete Koçar yönetimindeki Vento Di Bora, İyon Denizi’nde bir başka kurtarma operasyonunu gerçekleştirmişti. Yardım çağrısı üzerine harekete geçerek 19 mürettebatıyla Libya’dan Avrupa’ya gitmek için denize açılan 314 kaçak göçmen kurtarılarak gemiye alınmıştı.

arkas-denizcilik-multecilere-yardim-etti---2.jpg

Arkas’ta Önce İnsan

“Önce İnsan” felsefesini benimseyen Arkas Deniz Ticaret Filosu personelinin kurtarma ile ilgili görev dağılımı ve gemide neler yapılacağına dair kriz yönetimi planlaması ve aldığı eğitimlerin yanı sıra gemilerdeki kumanyanın fazla olması kurtarma operasyonlarında kolaylık sağladı. Arkas misafirperverliği ile gemilerde ağırlanan mültecilerin ısınma, yemek ve yıkanma ihtiyaçlarını karşılayan mürettebat yüzleri de biraz olsun güldürebilmek için çeşitli çeşitli animasyonlarla kalplere dokunmayı da eksik etmedi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 8813 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.