1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Artan benzin fiyatlarına jet çözüm
Artan benzin fiyatlarına jet çözüm

Artan benzin fiyatlarına jet çözüm

4 TL'yi bulan benzin fiyatları, ucuz akaryakıt elde etmek isteyenleri ÖTV alınmayan jet yakıtına yöneltti. Kaçakçılar jet yakıtından litre başı 2.85 TL kazanıyor

A+A-

4 TL'yi bulan benzin fiyatları, ucuz akaryakıt elde etmek isteyenleri ÖTV alınmayan jet yakıtına yöneltti. Kaçakçılar jet yakıtından litre başı 2.85 TL kazanıyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki artış, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki gelişmelerin de etkisiyle tırmanışa geçerken, benzinin litresi de 4 TL'yi aştı. Artan fiyatlara karşın 10 numara yağ gibi farklı çözümler geliştiren kaçakçılar, şimdi de 'jet yakıtı'na yöneldi. Havacılık ve denizcilik sektörlerini desteklemek için bu iki alanda kullanılan akaryakıtın ÖTV'si sıfırlanmıştı. Uçaklarda kullanılan jet yakıtında hiçbir vergi bulunmazken, rafineri çıkış fiyatı da 1,25 TL olarak uygulanıyor. Benzinde ise sadece vergi miktarı litrede 2,5 TL'yi buluyor. Benzinin litresi, ÖTV ve KDV'den oluşan vergi yanında dağıtıcı ve bayi payları ile birlikte 4 TL'yi buluyor. Bu durumda jet yakıtını piyasaya sürenler de litre başına 2,85 TL'yi cebe indirmiş oluyor.

Sıfır ÖTV İçin Tekne Almışlardı
Daha önce de halk otobüslerinin, denizcilik sektöründeki sıfır ÖTV'li akaryakıttan yararlanmak için tekne aldıkları ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde de yine bir akaryakıt dağıtım şirketinin, havacılık şirketiyle anlaşarak, sıfır ÖTV'li yakıt aldığı gündeme gelmişti. Bu şirketin de Giresun'daki Güvengaz olduğu saptandı.

Akşam
 

Bu haber toplam 899 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.