1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Artık otobüsler denizde gidecek
Artık otobüsler denizde gidecek

Artık otobüsler denizde gidecek

Artan nüfus ile birlikte, zorluk çektiğimiz ulaşım alanları gün geçtikçe genişliyor. Yakın zamanda Türkiye'dede başlanacak bu proje ile boğazda yüzen otobüs göreceğimiz günler yakında gelecek.

A+A-

Kara yolunda artan trafik sıkıntısı yüzünden, deniz yolu ulaşımı yada raylı sistemler daha çok kullanılıyor. Karayolu otobüsünden sonra şimdi de denizde giden otobüs kullanılmaya başlanacak. Günümüz teknolojisiyle kara otobüsünü denizde kullanmak mümkün. Yakında Türkiye'de de göreceğimiz bu ulaşım araçları şimdiden merak uyandırmaya başladı.

Türk ve Güney Koreli işadamları; gıda, yatırım ve turizm gibi sektörlerde işbirliklerine imza atmak için bir araya geldi. Taraflar arasında ulaşım konusunda farklı bir bakış açısı sağlayacak 'amfibus projesinin ön anlaşması' imzalandı. Otobüslerin üretimi de Türkiye'de yapılabilecek. Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin Genel Başkanı Yaşar Doğan, 'amfibus'un özellikle turizm açısından sektöre canlılık ve farklı bir bakış açısı getireceğini kaydederek, şöyle konuştu: "Amfibus sadece İstanbul'da değil, Türkiye'nin pek çok şehrinde kullanılabilecek. Yakında Türkiye'de amfibus üretimine de başlanacak."

Kaynak: Emlak Eki

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3630 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.