1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aşlık:İzmir için dev projelerimiz var
Aşlık:İzmir için dev projelerimiz var

Aşlık:İzmir için dev projelerimiz var

AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Ali Aşlık, İzmir'i dünya şehri yapmayı hedeflediklerini söyledi.

A+A-

AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Ali Aşlık, İzmir'i dünya şehri yapmayı hedeflediklerini belirterek, hazırladıkları projelerin önümüzdeki günlerde hayata geçirileceğini söyledi. Menderes ilçesinde mahalle ve köy ziyaretleri yapan Aşlık, projelerinin "Hedef 2023 Türkiye Hazır" seçim beyannamesinde de ortaya konulduğunu dile getirdi: "İzmir'e birkaç satır yer veren siyasi partilerin aksine biz, dev projeler hayata geçirmek için çalışıyoruz."

İzmir'in bir liman şehri olmasının önemine vurgu yapan Aşlık, Çandarlı'ya liman inşa edileceğini, Alsancak Limanı'nın iyileştirileceğini, Aliağa ve Nemrut iskelelerinin ıslah edileceğini, dünya standartında bir kurvaziyer limanı yapılacağını anlattı. Aşlık, "İzmir Çevre Yolu, Çandarlı Limanı'na kadar uzatılacak. Menderes-Gümüldür ve Seferihisar-Kuşadası bölünmüş yol olarak tamamlanacak. Bornova Çevre Yolu düzenlemesi tamamlanacak, Sabuncubeli'ne tünel, Çeşme ve Karaburun'a sahil yolu yapılacak. Viyadükleri limana bağlayacağız. Güzelbahçe-Urla, Urla-Çeşme, Selçuk-Ortaklar yolları yapılacak. Ayrıca bölgede demiryollarının da bir toplama ve dağıtım noktası, bir lojistik merkez olmasını hedefliyoruz. Bunun için İzmir-Uşak-Afyonkarahisar-Polatlı-Ankarahızlı trenprojesini hayata geçiriyoruz. Çandarlı Limanı'na ve Kemalpaşa üzerinden Turgutlu'ya demiryolu bağlantısı yapılacak. Çift hatlı demiryolunun Torbalı'ya kadar uzatılması sağlanacak." dedi.

Şehir dönüşüm projelerine ağırlık vereceklerinin altını çizen Aşlık, marka şehirler oluşturma kapsamında İzmir'i en üst sıraya yerleştirmeyi hedeflediklerinin vurguladı. Bayraklı'da yeşil ve sosyal donatı alanlarıyla birlikte 5 bin dönüme modern bir sağlık tesisi inşa edileceğini belirterek, "Yenişehir Hastanesi ile birbirlerine çok yakın olan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ege Doğumevi Hastanesi, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi,AtatürkSağlık Meslek Lisesi, Mezarlıklar Müdürlüğü arsaları ve çevredehastanegelişimi için ayrılmış alanlar birleştirilerek, 155 bin metrekare büyüklüğünde dev bir şehir hastanesine dönüştürülecek. Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi ile Çiğli Bölge Depo ve Tamirhane arsası üzerinde, 410 yataklı eğitim hastanesi inşa edilecek." şeklinde konuştu.
Kahvehane ziyaretlerinde eski DYP İl Başkanı İrfan Keskin'le de biraraya gelen Ali Aşlık, İzmir siyasetiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Aşlık'a başarılar dinleyen Keskin, "Halkın içinden gelmiş, aramızdan insanların Parlamento'ya girmesi bizleri sevindirir. Aşlık, halkın içinden gelen, sorunlara hakim ve TBMM'ye girdiğinde azimle çalışacak bir arkadaşımızdır." dedi.
 

Bu haber toplam 856 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.