1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Asyaport ve Seagull'den üçüncü acil müdahale tatbikatı
Asyaport ve Seagull'den üçüncü acil müdahale tatbikatı

Asyaport ve Seagull'den üçüncü acil müdahale tatbikatı

Asyaport, Deniz Kirliliğine Acil Müdahale Tatbikatı’nın üçüncüsünü Seagull koordinatörlüğünde Tekirdağ’da gerçekleştirdi.

A+A-

Asyaport, liman çevresinde olası bir petrol veya türevinin oluşturabileceği deniz kirliliği riskine karşı hazırlıklı olmak ve bu kirliliğin çevreye zarar vermeden en etkin şekilde bertaraf edilmesi için 7 Aralık 2016 Çarşamba günü Seagull koordinatörlüğünde Deniz Kirliliğine Acil Müdahale Tatbikatı gerçekleştirdi.

Yasal zorunluluk olarak 6 ayda bir gerçekleştirilmesi gereken tatbikatları kendi bünyesinde bir zorunluluk olmaktan çıkarıp, liman personelinin bir sorumluluğu haline getirmeyi amaçlayan Asyaport, Deniz Kirliliğine Acil Müdahale Tatbikatı’nın üçüncüsünü Tekirdağ Liman Başkanlığı'ndan yetkililerin de katılımıyla hayata geçirdi. Asyaport, 5312 sayılı Acil Müdahale Kanunu ve ilgili mevzuatı kapsamında anlaşma sağladığı yetkili firma olan Seagull ile liman personelinin gerekli tüm eğitimlerini tamamladı. Farklı senaryolar ile 4 ayda bir gerçekleştirilecek olan tatbikatlarla öğrenilen bu bilgilerin sürekli taze kalması amaçlanıyor.

Tatbikat esnasında bölgede meydana gelebilecek bir deniz kirliliği olayının kontrol altına alınamazsa çevrenin etkilenebileceği ve böyle bir etkilenmenin yaşanmaması için hazırlıklı olmanın önemi vurgulandı. Asyaport, yaptığı bu tatbikatlarla çevre ve deniz temizliği açısından farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

asyaport1.jpg

Senaryo: Denize dökülen yakıt

Tatbikat, Asyaport Liman A.Ş. 4 numaralı rıhtımda bulunan konteyner gemisinin operasyonu sırasında bir miktar motorinin denize döküldüğü senaryosu üzerinden gerçekleştirildi. Anlık olarak alınan rüzgar ve akıntı verileri ile modelleme yapılarak kirliliğin yayılım yönü tespit edildi. Yayılım gösteren kirliliğin kontrol altına alınması ve temizlenmesi ile yaban hayatının korunması amaçlandı. Etkilenen kıyı şeridinin temizlenmesi ile olayın idari ve mali durumlarının da ele alınması çerçevesinde düzenlenen tatbikat, Tekirdağ Liman Bakanlığı'nın da gözlemleriyle başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Tatbikat sonrasında Tekirdağ Liman Başkanlığı yetkililerinin de katılımlarıyla gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında; Asyaport Liman A.Ş.'nin konuyla ilgili imkan ve kabiliyetlerinin oldukça geniş olduğu belirtilerek, sahip olunan bu imkanların daha verimli olarak kullanılması yönünde bilgi paylaşımı yapıldı. Liman personelinin Seagull ekipleriyle birlikte hem karada hem de denizde uyumlu bir çalışma sergilediği, bölgedeki bir olayda tesis, gemi, Liman Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile özverili bir çalışma sergilenmesinin hayati önem taşıdığı vurgulandı. 

asyaport2.jpg

Bu haber toplam 2857 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.